Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανέγερση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του ανάδοχου εργολάβου

Εντός ημερών ξεκινά η ανέγερση του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου, καθώς στα μέσα της περασμένης εβδομάδας υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του ανάδοχου εργολάβου. Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκφράζεται απόλυτη ικανοποίηση, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα το ΕΠΑΛ της περιοχής θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο που θα αναβαθμίσει το επίπεδο εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερις περίπου μήνες, ενώ πρώτα ο Δήμος είχε λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τη μελέτη που εκπόνησε και κατάφερε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο.

Το νέο διδακτήριο θα έχει πολλές αίθουσες και εργαστήρια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ένα μαθητικό δυναμικό που διαρκώς αυξάνεται. Παράλληλα το σχολείο θα διαθέτει και αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και τα γειτονικά Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη μελέτη το διδακτήριο θα έχει ισόγειο και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει 25 και πλέον χώρους για τη διδασκαλία, την εργαστηριακή εκπαίδευση, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη φιλοξενία εκδηλώσεων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την υπογραφή της σύμβασης του έργου σημειώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, γιατί ένα σημαντικό έργο που σχετίζεται με τη σχολική υποδομή και το μέλλον των παιδιών της περιοχής ξεκινά να κατασκευάζεται. Πριν μερικούς μήνες αναδείχθηκε ο εργολάβος και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας υπογράφηκε η σύμβαση. Σύμφωνα με τη σύμβαση η κατασκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε πως θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τα σχολεία. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από συστηματικές παρεμβάσεις και ενέργειες έχοντας και τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των άλλων τοπικών φορέων. Συγχρόνως με το έργο της ανέγερσης του ΕΠΑΛ Βελεστίνου τονώνεται η τοπική οικονομία, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και στηρίζεται η ανάπτυξη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.