Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ανθότοπο και Αϊδίνι

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί και το μεσημέρι στον Ανθότοπο και το Αϊδίνι, ενώ πλήρως κατασβέστηκαν πυρκαγιές στην Πέρδικα Αλμυρού, στον Πλάτανο και στο Χωλόρεμα.

Ο «χορός των πυρκαγιών ξεκίνησε από τις 10.40 το πρωί στον Πλάτανο, που είχε αποτέλεσμα να καούν οκτώ ελαιόδενδρα. Ακολούθησε στις 11.20 νέα φωτιά στη θέση Χωλόρεμα Αλμυρού, που κατασβέστηκε στις 11.50, αφού πρόλαβε και έκαψε 25 ελαιόδενδρα και λάστιχο ποτίσματος.

Η πυρκαγιά στον Ανθότοπο ξέσπασε στις 11.20 το πρωί και στις 13.40 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και με απολογισμό καμένα υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 500 στρεμμάτων, καθώς και πουρνάρια σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων.
Στις 13.15 ξέσπασε πυρκαγιά έξω από το Αϊδίνι, η οποία και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 18.15 και αφού μετέτρεψε σε στάχτη υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 100 στρεμμάτων, ελαιόδενδρα σε 20 στρέμματα και πουρνάρια, σε ρέμα, σε 15 στρέμματα έκτασης.

Στην Πέρδικα Αλμυρού ξέσπασε φωτιά στις 16.00, η οποία και κατασβέστηκε πλήρως στις 18.50, αφού έκαψε σιτοκαλαμιές σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων, καθώς και γεωργικές καλλιέργειες σε περίπου ένα στρέμμα.

Οι πυροσβέστες αναμένεται να μείνουν σε Ανθότοπο και Αϊδίνι όλη τη νύχτα, καθώς φυσάει και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.