Κινδύνεψαν σπίτια από πυρκαγιά στην Τσαγκαράδα

Ακόμη και σπίτια κινδύνεψαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην Τσαγκαράδα, λόγω του δυνατού αέρα που φυσάει στο ανατολικό Πήλιο και παρέσυρε τις φλόγες στια παρυφές του χωριού, με ορισμένες περιπτώσεις να έχουν μπει ακόμη και σε αυλές σπιτιών!
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μικρής έκτασης πυρκαγιά στη θέση Παναγία Αρόσοβα (μεταξύ Ζαγοράς – Πουρίου), την οποία πρόλαβαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ρέμα στην περιοχή Σέσκλου.

Οι πυρκαγιές οφείλονται στο γεγονός ότι οι αγρότες καίνε υπολείμματα καλλιεργειών, χωρίς να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με αποτέλεσμα από τον δυνατό αέρα, να προκαλούνται πυρκαγιές σε δάση, όπως εκτιμάται ότι έγινε και χθες το μεσημέρι στη Σκόπελο.
Η φωτιά γιγάντωσε στις παρυφές της Τσαγκαράδας και απαιτήθηκε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, για να προστατευτούν τα σπίτι στην άκρη του χωριού.
Επί τόπου πήγαν 10 υδροφόρα οχήματα με 18 πυροσβέστες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα πέντε πυροσβεστών, ενώ στο σημείο πήγε ο αναπληρωτής διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας,που με τον υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχο Άγγελο Κυρίτση, είχαν τον συντονισμό της κατάσβεσης.
Στις φλόγες παραδόθηκαν μεγάλα δένδρα, όπως πλατάνια, οξυές και καστανιές, πουρνάρια και ξερά χόρτα σε έκταση 30 στρεμμάτων περίπου.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για νέα πυρκαγιά, στην περιοχή Παναγία Αρόσοβα, μεταξύ Πουρίου και Ζαγοράς, μέσα σε δάσος με καστανιές, ωστόσο, επίγειες δυνάμεις την πρόλαβαν με εκτίμηση ότι κάηκαν δένδρα και δασώδης βλάστηση σε έκταση περίπου ενός στρέμματος.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.
Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 σε ρέμα στο Σέσκλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.