Χιόνια από την Κυριακή και στα πεδινά της Μαγνησίας

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων

Χιονόπτωση ακόμη και στα πεδινά της Μαγνησίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Κυριακή, αλλάζοντας ουσιαστικά το καιρικό τοπίο, μετά από τις ζεστές ημέρες που διανύσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για αύριο Σάββατο, θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά το σκηνικό το καιρού, αφού αναμένονται αραιές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν, και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι με τάση ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01…11 οC.

Την Κυριακή, αναμένονται αρχικά συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύκτας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…08 οC.

Οι ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο. Για τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση 01…04 οC. Την Τρίτη, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Στις δυτικές περιοχές τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση -01…03 οC.

Το Λιμεναρχείο Βόλου

Στο μεταξύ, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με το από έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, αύριο Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, με νότιους άνεμους 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 ΒΕ, καθώς επίσης και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Την Δευτέρα θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη στα 8 ΒΕ.

Συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κ.τλ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης του καιρού. Οι λουόμενοι συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Μέτρα για αστέγους

Στο μεταξύ, εν όψει των καιρικών συνθηκών που αναμένονται να εκδηλωθούν στην περιοχή μας, με χιονοπτώσεις και δραματική πτώση της θερμοκρασίας, ο Δήμος Βόλου ενημέρωσε ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για την προσωρινή στέγαση και τη σίτιση συμπολιτών που έχουν ανάγκη, θα λειτουργεί ο χώρος του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, Μπότσαρη και Αραχώβης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 66175.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.