Χρ. Μπουκώρος: Πότε θα υπογραφούν οι προσλήψεις παιδιάτρων;

Ερώτηση για τη στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει: «το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελλείψει παιδιάτρων έπαψαν να λειτουργούν οι Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων. Η παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω παρόμοιων ελλείψεων. Η παιδιατρική κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί με μία μόνιμη γιατρό και δύο επικουρικούς. Από τα έξι Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας μόνο αυτά της Αργαλαστής και της Σκιάθου διαθέτουν παιδίατρο ενώ η παιδίατρος της Σκοπέλου υπηρετεί με απόσπαση στη Χαλκίδα. Αντίθετα τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου, τα οποία καλύπτουν υγειονομικά μια περιοχή πληθυσμού άνω των 35.000, παραμένουν ακάλυπτα. Όπως επίσης και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς που καλύπτει την δυσπρόσιτη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

` Συνολικά, από τις προβλεπόμενες 15 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στη Μαγνησία, πληρούνται μόνο τρεις με μόνιμους γιατρούς και δύο με επικουρικούς, δηλαδή πέντε. Ο παιδικός πληθυσμός της Μαγνησίας παραμένει ουσιαστικά ακάλυπτος.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2014 το Συμβούλιο Κρίσεων του Νοσοκομείου Βόλου με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την πρόσληψη τριών παιδιάτρων. Απομένει η υπογραφή υπουργού προκειμένου να ολοκληρωθεί ο απολύτως αναγκαίος διορισμός τους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, πότε θα υπογράψει την πρόσληψη των τριών γιατρών;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.