Χωρίς απόφαση για τα τέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Δεν εγκρίθηκε το θέμα της μείωσης των τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ούτε και η πρόταση της πλειοψηφίας για μείωση των τελών μόνο σε κατοικίες, 20% (απαιτούνταν 14 ψήφοι και συγκέντρωσε 13), ούτε και των μειοψηφιών για μειώσεις των τελών που πρότεινε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση και στήριξαν η Δημοτική Πρωτοβουλία και η Λαϊκή Συσπείρωση (έλαβε έξι ψήφους).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε αφορούσε μείωση των τελών ύψους 5-60% και καμία αύξηση και συγκεκριμένα σε κατοικίες μεσοσταθμιστικά 20% με μειώσεις σε όλα τα διαμερίσματα, για υπόγει,α πυλωτές και αποθηκευτικούς χώρους μείωση στο 50% της πραγματική επιφάνειας, μείωση 20% ασε καταστήματα, βιοτεχνίες χαμηλής όχλησης, επιχειρήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και εφοδίων, μηχανουργεία, μάντρες οικοδομών και ξυλείας, σταθερές χρεώσεις σε τράπεζες, μεγάλα super market, βιομηχανίες υψηλής όχλησης, λατομεία και λοιπές συναφείς δραστηριότητες. Επίσης οι μειοψηφίες πρότειναν να καθοριστούν δημοτικά τέλη σε εταιρίες τηλεφωνίας και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, για υπόγεια, αποθηκευτικούς χώρους όλων των επιχειρήσεων χρέωση στο 50% της πραγματικής επιφάνειας, μείωση από 60% – 80% στους μη στεγασμένους χώρους και να διατηρηθούν όλες οι επιπλέον μειώσεις στις ευπαθείς ομάδες.

«Η Δημοτική αρχή επέμεινε στην δική της πρόταση για μείωση μόνο σε κατοικίες, οριζόντια 20%, χωρίς καμία μελέτη ή ουσιαστική προσέγγιση ανταποδοτικότητας ως όφειλε. Τελικά δεν πέρασε καμία πρόταση καθώς η πρόταση της δημοτικής αρχής πήρε 13 ψήφους και της αντιπολίτευσης 6 ψήφους. Ζητήσαμε από την Δημοτική αρχή πριν ξαναφέρει το θέμα, να το δει πιο εμπεριστατωμένα και να προηγηθεί ολοκληρωμένη διαβούλευση», επισημαίνει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση.

Όσο αφορά το θέμα των μειώσεων στις χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων – πεζοδρομίων (χρέωση 1€/τ.μ. σε όλο τον δήμο) επισημαίνει ότι στήριξε την πρόταση της Δημοτικής αρχής γιατί βρίσκεται στην κατεύθυνση οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών της περιοχής, όμως ανέφερε ότι οι μειώσεις είναι χωρίς σχέδιο, στο κέντρο του Αλμυρού πρότεινε μηδενική χρέωση για το 2015 λόγω έργων και μείωση 30% για τα καταστήματα του αιγιαλού (Αλμυρός, Πτελεός, Αχίλλειο).

Για τα θέματα πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου που η δημοτική αρχή έφερε ως θέμα (μετά από πρόταση της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης), η μειοψηφία αναφέρει ότι η Δημοτική αρχή δεν δεσμεύτηκε για την στήριξη οποιασδήποτε δράσης με την οικονομική συνδρομή και την αιγίδα οργάνωσης του Δήμου αλλά παρέπεμψε το θέμα για διαβούλευση στο αόριστο μέλλον, τονίζοντας ότι είναι διαφορετικές προς το παρόν οι προτεραιότητες που αυτή θέτει, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι σύμβουλοι Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.