Χωρίς καθαρίστρια το Κ.Υ. Βελεστίνου για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο

Την 5η ΥΠΕ Καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Χωρίς καθαρίστρια αφήνει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Βόλου, την οποία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας, για συνέχιση της πολιτική αποδυνάμωσης των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, η μια και μοναδική καθαρίστρια που διέθετε το Κ.Υ. Βελεστίνου, μετακινείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, αφήνοντας εντελώς ακάλυπτο το θέμα της καθαριότητας.

«Το Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων καταγγέλλει ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια να σταματήσουν οι μετακινήσεις των εργαζομένων των Κ. Υγείας προς το Γ. Ν. Βόλου, όπου γίνονταν εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος των Κ. Υγείας, ακολουθείται και πάλι από τη Διοίκηση της 5ης Υ. Πε Θεσσαλίας & Στερεάς η ίδια απαράδεκτη πολιτική αποδυνάμωσης των Κέντρων Υγείας αφήνοντας και πάλι τα Κέντρα Υγείας στην τύχη τους!!», τονίζεται στην ανακοίνωση – καταγγελία των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με το Σωματείο, το Κ. Υ. Βελεστίνου είναι υγειονομική μονάδα πολλών τετραγωνικών μέτρων με βραχεία νοσηλεία, καθημερινή λειτουργία ιατρείων , χειρουργείο μικρών επεμβάσεων (συρραφές, αλλαγές τραυμάτων κ.λ.π) και δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί να αφήσει τη μονάδα ακάλυπτη από καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας διερωτώνται αν οι Διοικήσεις καταλαβαίνουν τα παραπάνω και εξακολουθούν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και τι λύση θα βρουν σε περίπτωση συνταξιοδότησης της υπαλλήλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.