Επιχείρηση διάσωσης Άγγλου τουρίστα σε βράχια στην Πάλτση

Επιχείρηση διάσωσης ενός 27χρονου Άγγλου τουρίστα, σε βραχώδη περιοχή κοντά στην Πάλτση, έγινε σήμερα το μεσημέρι από το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ κλήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Όλα ξεκίνησαν στις 15.30 το μεσημέρι στην Πάλτση, όταν δύο συνομήλικοι Βρετανοί τουρίστες, βρισκόταν σε φουσκωτό βαρκάκι και έκαναν κουπί.

Επειδή όμως στην περιοχή πνέει αέρας έντασης 7 μποφόρ, το βαρκάκι άρχισε να παρασύρεται ανοιχτά, με αποτέλεσμα άλλοι λουόμενοι να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο Βόλου.
Επί τόπου πήγαν ένα αυτοκίνητο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγ. Κυριακής Τρικέρων και άλλο ένα του Λιμενικού Φυλακίου Αγ. Ιωάννη, που εντόπισαν τους νεαρούς τουρίστες.

Ο ένας 27χρονος, πήδηξε, κάποια στιγμή στη θάλασσα και κολυμπώντας βγήκε στην ακτή, ενώ ο δεύτερος, με προσπάθεια κατάφερε να βγάλει το φουσκωτό σκάφος σε βραχώδη περιοχή, μετά την Πάλτση και να βγει και ο ίδιος στα βράχια.
Οι λιμενικοί τον εντόπισαν και μετά από προσπάθεια περίπου μιας ώρας κατάφεραν να τον βγάλουν από τα βράχια, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν σκάφος να προσεγγίσει την περιοχή από θαλάσσης. Στο σημείο πήγε και ένα αυτοκίνητο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.