4.181 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 34 στη Μαγνησία!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
19 νέοι θάνατοι...

Ο κορωνοϊός όχι μόνο επιμένει, αλλά κάνει συνεχώς δυναμική εμφάνιση σε καθημερινή βάση, με 4181 κρούσματα να καταγράφονται σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενώ 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 34 κρούσματα καταγράφονται την ίδια στιγμή στη Μαγνησία!

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Αυγούστου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.181, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 521.399 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 116 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.489 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.118 θάνατοι. 3 Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στη Θεσσαλία, 61 ακόμη κρούσματα καταγράφονται στη Λάρισα, 30 στα Τρίκαλα και 19 στην Καρδίτσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.