5η ΥΠΕ: Θέμα ημερών οι πληρωμές εφημεριών στα Κέντρα Υγείας

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο άτομα πάει στη Σκιάθο, αιχμές κατά του διευθυντή

Θέμα ημερών δήλωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου ότι είναι οι πληρωμές εφημεριών των εργαζομένων και γιατρών στα Κέντρα Υγείας, καθώς επρόκειτο να πληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου και, λόγω των εκλογών, υπήρξε καθυστέρηση. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες οκτώ μηνών και οι εργαζόμενοι από την αρχή του έτους, ενώ ο διοικητής άφησε αιχμές κατά του διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα Κ.Υ. και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εφημεριών ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι έλαβε τα εντάλματα θεωρημένα και είναι θέμα ημερών. «Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο, μετά από τόσα βάσανα με τους μηχανισμούς. Στο τρίμηνο έχουν ολοκληρωθεί για όλα τα 33 Κ.Υ. που έχουμε, ενώ από τον ερχόμενο μήνα, κάθε 15νθήμερεο θα βγαίνει κι ένας μήνας επιπλέον, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο εφημεριών που αφορά τα Νοσοκομεία, κι αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο επίτευγμα. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές, καθώς το σύνολο των επιτρόπων ήταν δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα πληρώνονταν 27 Σεπτεμβρίου», τόνισε

Όσον αφορά στην καταβολή των οφειλομένων από αργίες και Κυριακές σημείωσε ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια προχωρά με νέο σύστημα, ενώ γενικότερα για τη λειτουργία των Κ.Υ. ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε ότι όλοι βρίσκονται εν αναμονή της γραμμή του Υπουργείου που θα στηθεί. Όπως είπε «υπάρχει αγωνία για το πώς θα στηρίξουμε τις δομές από αρχές του χρόνου».

Για το Κ.Υ. Βελεστίνου και την καθαρίστρια που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ο διοικητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για τραπεζοκόμο που εκτελούσε χρέη καθαρίστριας και πρόσθεσε ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, έχει φροντίσει να προχωρήσει σε επέκταση των συμβάσεων των καθαριστριών, για να λυθεί το πρόβλημα.

Αιχμές κατά του διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου
Για το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, που δεν έχει οδηγό ασθενοφόρου, ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι σήμερα θα μεταβούν στο νησί δύο άνθρωποι και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την άδεια του οδηγού, ενώ επιστρέφει ένας επικουρικός γιατρός, στον οποίο η 5η ΥΠΕ θα κάνει επέκταση της σύμβασης.

Τέλος, άφησε αιχμές κατά του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, τον οποίο κατηγόρησε ότι τα έκανε μαντάρα, έδινε άδειες στο προσωπικό, εν μέσω εκλογών και ότι είναι «εξαφανισμένος»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.