5+1 παραλίες στο Πήλιο που θα σου πάρουν το μυαλό

Το Πήλιο και οι παραλίες του. Ο παραδεισένιος αυτός τόπος με την οργιώδη βλάστηση στο νομό Μαγνησίας, βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού κόλπου, αλλά και του Αιγαίου Πελάγους, με μοναδικές ακτές που κοιτάνε και στις δυο πλευρές κόβοντας την ανάσα. Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν πως η βουνίσια ταυτότητα του δεν αποτελεί συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών, μια επίσκεψη σε κάποια απ´ τις 5+1 παραλίες που σου προτείνουμε, θα σε κάνουν σίγουρα να αναθεωρήσεις τις εκδρομικές σου θεωρίες.

Το Πήλιο με τις εκπληκτικές παραλίες

Πήλιο-Μυλοπόταμος
Παραλία Μυλοπόταμος

1Παραλία Μυλοπόταμος

Η παραλία του Μυλοπόταμου στη Τσαγκαράδα δεν χρειάζεται επιπλέον συστάσεις, αφού σίγουρα θα έχεις δει την φωτογραφία της να φιγουράρει σε κάποιο διεθνές μέσο. Ένας βράχος που την κόβει στη μέση και μια τρύπα που λειτουργεί σαν στοά, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα καθόλα μαγευτικό σκηνικό. Τα νερά της βαμμένα στην παλέτα των τιρκουάζ αποχρώσεων, θα βρεθείς να περπατάς σε μια μίξη χρυσής άμμου και ψιλού βότσαλου, ενώ θα απολαμβάνεις την θέα της καταπράσινης βλάστησης. Η επιλογή είναι στο χέρι σου,  με την μια πλευρά του βράχου να διαθέτει οργάνωση με beach bar, ενώ η άλλη είναι κατάλληλη για βουτιές περισσότερο ερημικές.

Πήλιο-Μυλοπόταμος
Παραλία Μυλοπόταμος

Μπορείς να βρεθείς στον Μυλοπόταμο με το αυτοκίνητο σου, έχε όμως στο νου σου πως τα εφτά χιλιόμετρα που σας χωρίζουν έχουν αρκετές στροφές, αφού φτάσεις, θα πρέπει ύστερα να κατηφορίσεις σκαλιά που θα σε οδηγήσουν στο εκπληκτικό περιβάλλον της παραλίας.

Πήλιο-Φακίστρα
Παραλία Φακίστρα

2Παραλία Φακίστρα

Η παραλία Φακίστρα είναι ένα καλό κρυμμένο υδάτινο μυστικό. Η άγρια ομορφιά του σκηνικού της με τους κοφτερούς βράχους και τα καταγάλανα νερά, με ανταύγειες του πρασίνου θα σε κάνει να την ερωτευτείς με την πρώτη βουτιά. Για να προσεγγίσεις την ακτή της χρειάζεται περπάτημα από ένα όχι τόσο εύκολο μονοπάτι, ο κόπος σου όμως θα δικαιωθεί πλήρως όταν κατέβεις σ´ αυτόν τον μικρό σε μέγεθος, αλλά μεγάλο σε ομορφιά κολπίσκο. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ο. τι προμήθεια θα χρειαστείς και να φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια.

Πήλιο-Φακίστρα
Παραλία Φακίστρα

Ένα ξωκλήσι λαξευμένο μέσα στα βράχια και ένας καταρράκτης, ολοκληρώνουν το παζλ του σχεδόν εξωπραγματικού σκηνικού. Πάρε το αυτοκίνητο σου, κινήσου για 5 χιλιόμετρα απ´ τον κεντρικό δρόμο, κάτω από τη Τσαγκαράδα, σταμάτησε εκεί που τελειώνει και ο δρόμος και ξεκινά την διαδρομή για μια ακρογιαλιά που θα σου μείνει αξέχαστη.

Πήλιο-παπά-νερό
Παραλία Παπά Νερό

3Παραλία Παπά Νερό

Η αμμουδερή παραλία Παπά Νερό είναι μια απ´ τις πλέον δημοφιλείς ακτές του Πήλιου, με τις θεωρίες για την προέλευση του ονόματος της να διίστανται. Τα χαρακτηριστικά αιγαιοπελαγίτικαβαθιά νερά της, σε συνδυασμό με την χρυσή ψιλή της άμμο και το τοπίο του κατάφυτου βουνού που την καδράρει, δημιουργεί μια εικόνα πλήρους εξωτικής πραγματικότητας. Ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστης την καθιστούν πλήρως οργανωμένη, μπορείς ακόμα και να κατασκηνώσεις στον κάμπινγκ της περιοχής και να αφουγκραστείς στο μέγιστο τη φύση.

Πήλιο-Παπά-Νερό
Παραλία Παπά Νερό

Η παπά νερό τοποθετείται ανάμεσα στο Νταμουχάρη και στον Άγιο Ιωάννη, μόλις 200 μέτρα απόσταση από το δεύτερο, στο παραθαλάσσιο οικισμό του Μουρεσίου, ανατολικά του Πηλίου.

Πήλιο-Χορευτό
Παραλία Χορευτό

4Παραλία Χορευτό

Το Χορευτό ο παραθαλάσσιος οικισμός στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου σε απόσταση αναπνοής από την Ζαγορά, διαθέτει μια παραλία, που θα σε αφήσει σίγουρα ικανοποιημένο, οποίες κι αν είναι οι κολυμβητικές προτιμήσεις σου. Κινούμενος βόρεια, θα την βρεις στρωμένη με λεπτή άμμο, ενώ στη νότια μεριά της θα δεις βότσαλο να ντύνει την ακτή της. Τα καταγάλανα νερά είναι κάτι παραπάνω από εγγυημένα όπως σε όλες τις παραλίες του ευλογημένου Πηλίου, κατά μήκος της υπάρχουν σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και ανοργάνωτα μέρη για να διαλέξεις.

Πήλιο-Χορευτό
Παραλία Χορευτό

Ακολούθησε βόρεια το μονοπάτι που οδηγεί αρχικά στη μοναδική ακτή της Παρισαίνας κι ύστερα στην Τουρκοπηγή ή κινήσου νότια, προς το λιμανάκι, που θα σε πάει σε παραλίες προσβάσιμες μόνο απ’ την θαλάσσια οδό.

Πήλιο-Νταμούχαρη
Παραλία Νταμούχαρη

5Παραλία Νταμούχαρη

Η παραλία Νταμουχάρη, θα σε γοητεύσει με την άγρια πλευρά της ομορφιάς της και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, που μέσα τους θα βρεις διάσπαρτους βραχώδεις σχηματισμούς. Βότσαλα σε λευκούς χρωματισμούς, οι περίφημες Κροκάλες, ολοκληρώνουν το παραμυθένιο τοπίο, μιας ακρογιαλιάς που καλύτερα να επισκεφτείς μια απάνεμη μέρα. Μην παραλείψεις να προνοήσεις ομπρέλα για σκιά, αφού δεν προσφέρονται απ´ το beach bar της παραλίας. Όταν απολαύσεις τις βουτιές σου, μια στάση για φαγητό με θέα το λιμανάκι είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Είναι από τις πιο γνωστές παραλίες το Πήλιο.

Πήλιο-Νταμούχαρη
Παραλία Νταμούχαρη

Για να κολυμπήσεις στην Νταμουχάρη και να μαγευτείς κι εσύ απ´ το τοπίο της όπως το Χόλιγουντ που την επέλεξε για σκηνές της ταινίας Mama Mia, οπλίσου με άνετα παπούτσια και ετοιμάσου να περπατήσεις στο υπέροχο μονοπάτι που την συνδέει με την Τσαγκαράδα.

Πήλιο-Πλάκα
Παραλία Πλάκα

6Παραλία Πλάκα

Στη βόρεια πλευρά του Πηλίου, θα συναντήσεις την μοναδική ακτή της Πλάκας ένα συνδυασμό ξανθιάς άμμου και λευκού βότσαλου . Βρίσκεται στο ενδιάμεσο των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Ιωάννη, ενώ φυσικό χώρισμα της, είναι ένας μεγάλος βράχος. Γαλαζοπράσινα βαθιά νερά και καταπράσινο περιβάλλον κάνουν το σκηνικό της φτιαγμένο σαν από όνειρο.

Πήλιο-Πλάκα
Παραλία Πλάκα

Για να βρεθείς εκεί μπορείς είτε να περπατήσεις την απόσταση της απ´ το λιμάνι του Αγίου Ιωάννη μια πραγματικά απαιτητική διαδρομή, ή να χρησιμοποιήσεις τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για στάθμευσηεπί πληρωμή.  Το οργανωμένο της τμήμα θα σε προμηθεύσει ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά υπάρχει πάντα και το ελεύθερο με άφθονο χώρο για να στρώσεις την πετσέτα σου και να ευχαριστηθείς την θάλασσα και τον ήλιο.

 

ΠήλιοΤο Πήλιο αποτελούσε μυθολογικά την κατοικία που επέλεγαν οι δώδεκα θεοί για την θερινή περίοδο, πως θα μπορούσαμε εμείς να πράξουμε διαφορετικά; Ξεκίνα να ετοιμάζεσαι για το Πήλιο. Οι παραλίες του σε περιμένουν. Καλές διακοπές!

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.