Αδάμος Μουζουρής: «Λείπει το όραμα, λείπει η ελπίδα που θα δώσει στους νέους προοπτική»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, με αφορμή τις εκλογές στην Κύπρο

Το γεγονός, ότι «λείπει το όραμα, λείπει η ελπίδα που θα δώσει στους νέους προοπτική», υποστήριξε, μιλώντας στο «Ράδιο- Ένα 102,5», ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, Αδάμος Μουζουρής, με αφορμή τις εκλογές στην Κύπρο. Όπως τόνισε, «τα “πολύ δύσκολα” για τους δύο «μονομάχους», Ν. Αναστασιάδη και Στ. Μαλά, του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, άρχισαν από την επόμενη της κάλπης… Ήδη, στα επιτελεία έγινε η πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την στρατηγική μέχρι την προσεχή Κυριακή. Άμεσα , οι δύο υποψήφιοι θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους ανθυποψηφίους τους, που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο και τα κόμματα που τους στήριξαν, ενώ παράλληλα αναμένεται να ενταθούν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις.
«Νικήτρια η αποχή»
Ο κ. Αδάμος Μουζουρής, ανέφερε πως « Οι εκλογές έδωσαν το αναμενόμενο, φαινόταν λίγο πολύ. Όμως νικήτρια των εκλογών είναι η αποχή. 154.000 κόσμου δεν ψήφισαν. Η αποχή σε αριθμούς είναι πρώτη. Ο κόσμος δεν πήγε γιατί έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ λείπει το όραμα, λείπει η ελπίδα που θα δώσει στους νέους μια προοπτική. Εγώ το βλέπω από αυτή τη μεριά, όχι ότι οι νέοι αδιαφορούν. Δεν υπάρχει ένα όραμα που θα ενθουσιάσεις τους νέους ή και ανθρώπους άλλων ηλικιών ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει αύριο, προσδοκώντας κάτι το καλύτερο. Δυστυχώς, όλοι μιλάνε για το όραμα, για παράδειγμα την ενωμένη Κύπρο. Η ενωμένη Κύπρος δεν είναι κάτι το αόριστο. Είναι ένα κράτος ενιαίο, ανεξάρτητο που αυτό δεν φαίνεται μέσα από τις επιλογές των δυο κομμάτων, των Αναστασιάδη και Μαλά. Από την άλλη, ο ενδιάμεσος χώρος δεν μπόρεσε να πείσει ότι πράγματι μπορεί να ξεφύγει από τη μέγγενη και να πάει κάπου καλύτερα. Εκεί είναι που πιστεύω εγώ, ότι ο κόσμος αδιαφορεί».
Σταύρο Μαλά ψήφισαν στον Βόλο
Στο μεταξύ, τον υποψήφιο Σταύρο Μαλά, ψήφισαν οι Κύπριοι στο Βόλο, στον πρώτο γύρο των εκλογών. Το εκλογικό Τμήμα για τους 157 εκλογείς, που είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στο Βόλο για τις προεδρικές εκλογές, λειτούργησε στο δημαρχείο του Βόλου και από το σύνολο των ατόμων, συνολικά στις κάλπες, προσήλθαν και ψήφισαν 127 άτομα. Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή ο κ. Σταύρος Μαλάς έλαβε 53 ψηφοδέλτια, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης 44 ψηφοδέλτια, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος 21 ψηφοδέλτια, ο κ. Χρήστος Χρήστου 6 ψηφοδέλτια, ο κ. Γιώργος Λιλίκας 2 ψηφοδέλτια και 1 ψηφοδέλτιο έλαβε ο κ. Χάρης Αριστείδου.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έλαβαν καμία ψήφο. Να σημειωθεί, πως στον δεύτερο γύρος (στις 4 Φεβρουαρίου) το εκλογικό Τμήμα και πάλι θα λειτουργήσει στο δημαρχείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.