«Αδιαφορία της περιφέρειας Θεσσαλίας για την λιμνοδεξαμενή στον Πάνορμο»

«Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δεν είναι διατεθειμένη να πιέσει την κυβέρνηση να επιδιορθώσει τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο Σκοπέλου, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί για άρδευση και ύδρευση», όπως αναφέρει η ΛΑΣ Θεσσαλίας.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας ανέδειξε με επερώτησή της στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (30.9.21), το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την μη λειτουργία της λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 100.000 κυβικών μέτρων νερού στον Πάνορμο Σκοπέλου, που κατασκευάστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς, καλύπτοντας το 40% των αναγκών ύδρευσης του νησιού.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητήσαμε από την περιφερειακή αρχής Θεσσαλίας, να μας απαντήσει τι έκανε ως σήμερα και τι προτίθεται να κάνει προς την πλευρά του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης ή η ίδια, για την επιδιόρθωση της λιμνοδεξαμενής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να ωφελήσει τους κατοίκους της Σκοπέλου, τόσο στον τομέα της άρδευσης, όσο και της ύδρευσης, με την κατασκευή και διυλιστηρίου για να είναι κατάλληλο προς πόση.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οχυρωμένος πίσω το γεγονός ότι το έργο κατασκευάστηκε από το υπουργείο, μας είπε ότι η περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όμως παρ’ ότι ήταν γνώστες των προβλημάτων της λιμνοδεξαμενής, οι παρατάξεις του κ. Αγοραστού, μαζί με τις παρατάξεις του κ. Τσιλιμίγκα, του κ. Κουρέτα και του κ. Ακρίβου, ενέκριναν την ΜΠΕ στην συνεδρίαση της 21/1/2021.
Τώρα αντι να μας πει πως θα παρέμβει από δω και πέρα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση για να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στην λιμνοδεξαμενή, για να γίνει λειτουργική, άρχισε να μας μιλά για τους δρόμους και την παιδική χαρά που έκανε στη Σκόπελο!!!
Η απάντηση του αυτή, δείχνει αδιαφορία της Περιφέρειας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την άρδευση και ύδρευση της Σκοπέλου εξέλιξη του έργου, την ώρα που για άλλα έργα που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της αστικής τάξης στην περιοχή δίνει τον καλύτερο εαυτό του,
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, δηλώνει ότι θα είναι σταθερά στο πλευρό των κατοίκων και των μαζικών φορέων της Σκοπέλου, στον αγώνα για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στην λιμνοδεξαμενή Πανόρμου για να γίνει λειτουργική και για να γίνει το διυλιστήριο γα να χρησιμοποιηθεί και για την ύδρευση του νησιού, πέρα από την άρδευση».