Αδιέξοδο στην μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Προτάθηκε το κτήριο Καπνού από τη Διεύθυνση και η ΑΝΕΜ από την Περιφερειακή Ενότητα

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τον Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Σταχτέα να θέτει το ζήτημα σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώντας να βρεθεί κάποιο κτήριο και να μπορέσει να γίνει η μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης. Ωστόσο, οι εναλλακτικές είναι λίγες και απ΄όσο φαίνεται η αλλαγή χώρων, μάλλον δεν θα προχωρήσει τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.
Δεν είναι λίγες οι φορές που το βρόχινο νερό εισέρχεται σε γραφεία και χώρους του κτηρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας φέρνοντας αναστάτωση στους υπαλλήλους και προκαλώντας προβλήματα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Το κτήριο στο συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου εδώ και χρόνια στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε κατασκευαστεί ως συνοδό κτήριο για να εξυπηρετεί τα σχολεία που βρίσκονται στο συγκρότημα.
Η κατασκευή του, αλλά και τα πολλά πλέον προβλήματα που υπάρχουν , δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της Διεύθυνσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας στους υπαλλήλους. Επιπλέον είναι ένα κτήριο το οποίο βρίσκεται μέσα στο προαύλιο σχολείων, το οποίο πρέπει από τη μια να είναι προστατευμένο για τους μαθητές και από την άλλη ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς και κοινό.
Η αναζήτηση νέας στέγης αποτελεί προτεραιότητα για τη Δευτεροβάθμια, όμως η έλλειψη κτηρίων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που είναι η αρμόδια, δείχνει πως οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν για πολύ να εργάζονται στον «πύργο» του Μουρτζούκου.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέα, πρόσφατα έθεσε ο ίδιος το ζήτημα στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η πρόταση από την Περιφέρεια ήταν να μετεγκατασταθεί η Διεύθυνση στο πρώην κτήριο της ΑΝΕΜ στην οδο Λαρίσης.
Ωστόσο η επιλογή αυτή είναι απαγορευτική, όπως είπε ο κ Σταχτέας. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω κτήριο, ο ίδιος σημείωσε πως χρειάζονται πολλές εργασίες με μεγάλο κόστος για να μπορέσει το εν λόγω κτήριο να μετατραπεί σε κατάλληλο, ενώ μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για μια γυάλινη κατασκευή. «Το καλοκαίρι το κτήριο «βράζει» και το χειμώνα είναι παγωμένο», είπε ο κ. Σταχτέας σημειώνοντας πως η εν λόγω πρόταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Ο ίδιος πρότεινε στην Αντιπεριφερειάρχη να μετακινηθεί η Διεύθυνση στο κτήριο Καπνού, δίπλα από την Πρωτοβάθμια, ώστε να δημιουργηθεί κι ένα συγκρότημα εκπαίδευσης με τις δύο Διευθύνσεις μαζί. Ωστόσο ούτε αυτό το σενάριο μπορεί να βρει εφαρμογή, καθώς το κτήριο Καπνού θα αξιοποιηθεί για άλλους λόγους.
«Θα απευθυνθούμε και στον Δήμο Βόλου, αν και δεν έχει υποχρέωση να μας βρει κτήριο, όμως θα κάνουμε μία προσπάθεια. Αν υπάρχει κάποιο κτήριο, θα μπορούσε να μετακινηθεί η Διεύθυνση με ένα μικρό επιμίσθιο ή έστω προσωρινά, μέχρι να γίνουν απαραίτητες εργασίες στο υπάρχον κτήριο και να επιστρέψουμε. Ιδανικά θα θέλαμε μία μόνιμη μετεγκατάσταση, όμως δεν έχουμε πρόβλημα να επιστρέψουμε στον «πύργο» εάν αυτός επισκευαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταχτέας.
Ο ίδιος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μίας άμεσης μετακίνησης επεσήμανε πως αυτό το σενάριο το βλέπει να ξεμακραίνει πολύ και πως είναι σίγουρο πως η χρονιά θα βγει στο υπάρχον κτήριο και ίσως να συνεχίσει η λειτουργία της Διεύθυνσης εκεί για πολύ χρόνο ακόμη, μιας και η λύση στη μετεγκατάσταση φαίνεται δύσκολη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.