Άφησαν απ’ έξω τα Καλά Νερά από την κρατική ενίσχυση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Τα Καλά Νερά Μαγνησίας απουσιάζουν από τις περιοχές που ενισχύει το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά τις καταστροφές που υπέστη η Μαγνησία από τις φονικές πλημμύρες. Σύμφωνα με επιστολή που στέλνει ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας «Πρόσφατα λάβαμε γνώση την με Αρ.Πρωτ.40013-22-05-2024 Δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΉΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ “DANIEL” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι η άκρως τουριστική περιοχή των Καλών Νερών , στο Πήλιο της Μαγνησίας, με την πληθώρα των επιχειρήσεων, απουσιάζει από τις Ενισχυόμενες Περιοχές της ανωτέρω δράσης όπως και αρκετές άλλες περιοχές της Μαγνησίας

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παράληψη αυτή δεν έγινε εκ προθέσεως αλλά οφείλετε σε ελλιπή πληροφόρηση των υπευθύνων σύνταξης της πράξης , οι οποίοι αγνόησαν αρκετές περιοχές του Πηλίου που επλήγησαν και μάλιστα με πολλές επιχειρήσεις όπως τα Καλά Νερά.

Σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή των Καλών Νερών στο Πήλιο ,επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την κακοκαιρία Daniel και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να ανταπεξέλθει.. Εκτός από τις ζημιές στις υποδομές των επιχειρήσεων είχαμε και κατακόρυφη πτώση των εσόδων, αφού ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις στα καταλύματα μετά την 5/9/2023 και οι υπάρχοντες επισκέπτες απεχώρησαν εκτάκτως.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης άρχισε την 30/5/2024 και λήγει την 4/7/2024. Υπάρχει ακόμη χρόνος να διορθωθεί η παράλειψη.

Ζητούμε από το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας (το οποίο γνωρίζει τις πληγείσες περιοχές) ,να εκδώσει συμπλήρωμα της ανωτέρω δράσης και να προσθέσει στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV-ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ αυτές που παρέλειψε όπως τα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ , παρατείνοντας ταυτόχρονα την λήξη υποβολής των αιτήσεων.

Καλούμε επίσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας να ενημερώσουν σχετικά το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να μην υπάρχουν πληγείσες περιοχές και επιχειρήσεις που δεν θα ενισχυθούν.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Βαρδάκης Κωνσταντίνος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.