Αυστριακό συγκρότημα παίζει και τραγουδά το «Ψηντρή βασιλικιά μου» στην Σκιάθο (video)

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός έλαβε χώρα στο πανέμορφο νησί της Σκιάθου το περασμένο Σαββατοκύριακο – Ο ομώνυμος πολιτιστικός σύλλογος “Η Σκιάθος”, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, διοργάνωσαν δύο συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervo»
Περισσότεροι από 200 παρευρισκόμενοι, Έλληνες, αλλά και Αυστριακοί τουρίστες, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, απόλαυσαν όχι μόνο ξένα τραγούδια, αλλά και ελληνικά!

Οι καλλιτέχνες από την Αυστρία ενθουσίασαν το κοινό, παίζοντας με τα μουσικά τους όργανα και τραγουδώντας την “Ψηντρή βασιλικιά μου”, ένα παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι, που έχουν τραγουδήσει από την Άννα Βίσση μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους μουσικούς, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρέθηκαν στη χώρα μας και ειδικά στο νησί της Σκιάθου.

YouTube player

Οι δύο συναυλίες, οι οποίες δόθηκαν στο ξενοδοχείο Atrium και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι». Τελέστηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό τη συνεργασία και την “ανταλλαγή“ της μουσικής παράδοσης των δύο χωρών. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί συνολικά είκοσι συναυλίες σε δώδεκα ελληνικές πόλεις.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Η Σκιάθος” Θοδωρής Τζούμας στο χαιρετισμό του ανέφερε πως “μέσα από την πρωτοβουλία «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται αδιάλειπτα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος’ παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς. Πρόκειται για μια τιμητική συνεργασία, μέσα από την οποία δόθηκε η δυνατότητα για ακόμη μια φορά να παρουσιαστούν στη Σκιάθο, σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις”.

YouTube player

Στο χαιρετισμό της η αναπληρώτρια Πρέσβης Martina Hemann, τόνισε ότι «οι δύο συναυλίες της Σκιάθου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φιλίας μεταξύ των χωρών μας. Από τότε που η Αυστρία ασκεί την προεδρία του Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και το τέλος του έτους, το «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι», είναι μια από τις πρωτοβουλίες που ενισχύει την ευρωπαϊκή προοπτική μέσα από τον πολιτισμό. Το συγκρότημα «Die Wandervögel», που εμπνέεται από τις ευρωπαϊκές λαϊκές παραδόσεις, αποδίδει στο έπακρο την, σε όλους μας κοινή γλώσσα της μουσικής “.

Το μουσικό τρίο «Die Wandervögel» αναβιώνει παλιά, συχνά ξεχασμένα τραγούδια, γερμανικά, αυστριακά ή γίντις λαϊκά τραγούδια από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα, ακολουθώντας με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του «Zupfgeigenhansel». Σε αυτά προστίθενται και κάποιες δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευές έργων του Schubert. Το συγκρότημα “Die Wandervögel”, αποτελείται από τους Bryan Benner, David Stellner και Raphael Widmann.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.