Αγγίζουν τις 37.000 οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Το εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου

Πάνω από 36.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 36. 901 έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 17 Απριλίου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού, στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 34070 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 24098 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 9972 στη δεύτερη δόση.
Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 2831 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2032 για την πρώτη δόση και οι 799 για τη δεύτερη δόση.
Με βάση τα στοιχεία 10771 συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Το Σάββατο στη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 861 νέοι εμβολιασμοί, οι 848 αφορούσαν στην πρώτη δόση του εμβολίου και οι 13 για τη δεύτερη δόση, ενώ στις Σποράδες έγιναν 186 εμβόλια, 171 για την πρώτη δόση και 15 για τη δεύτερη δόση.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί τόσο με το εμβόλιο της Pfizer, όσο και της Astrazeneca, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες έως 64 ετών, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται και οι πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, ενώ άνοιξε και η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίας 65-70 ετών.
Στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο έχει τρεις εμβολιαστικές γραμμές, δύο με το εμβόλιο της Pfizer και μία με τις Astrazeneca, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού.
Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.
Νέες εμβολιαστικές γραμμές σε Βελεστίνο και Ζαγορά- Θα εμβολιάζουν και με Pfizer
Διευρύνονται οι εμβολιαστικές γραμμές στα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Ζαγοράς και το αμέσως χρονικό διάστημα, θα γίνονται εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Pfizer. Ειδικότερα, υπάρχει εντολή της 5ης Υ.ΠΕ προς τα Νοσοκομεία όλης της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας, στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Pfizer.
Έτσι λοιπόν σε τοπικό επίπεδο, μέχρι την Τετάρτη 21 Απριλίου θα πρέπει να έχει συντονιστεί και ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των υπευθύνων των εμβολιαστικών κέντρων της AstraZeneca, δηλαδή του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, προκειμένου να εμβολιάζουν με εμβόλια της Pfizer.
Οι νέες εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer σε ήδη λειτουργούντα εμβολιαστικά κέντρα της AstraZeneca, θα προχωρήσουν άμεσα , αφού όμως πρώτα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού των ΚΥ Βελεστίνου και Ζαγοράς στο Κ.Υ. Βόλου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.