Αγγλία: Η επίσκεψη του πατέρα του Τζόνσον στην Ελλάδα ήταν δικαίωμά του

Κι ενώ ο κόσμος έχει… βουίξει μετά την απόφαση του πατέρα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να ταξιδέψει με προορισμό την Ελλάδα παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, μια νέα δήλωση έρχεται να «ρίξει λάδι στη φωτιά».

Συγκεκριμένα ο υπουργός μεταφορών της Αγγλίας Γκραντ Σαπς δεν δίστασε να αναφερθεί στο παραπάνω θέμα υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια του Στάνλεϊ Τζόνσον ήταν μέσα στα δικαιώματά του να το πράξει.

«Η κυβέρνηση έδωσε μια συμβουλή και είναι υπόθεση του καθενός το τι θα αποφασίσει να κάνει με τις συμβουλές», δήλωσε ο Σαπς στο Sky News.

Ερωτηθείς εάν ο Στάνλεϊ Τζόνσον είχε ένα τέτοιο δικαίωμα, ο Σάπς τόνισε: «Ναι, το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το καθιστά σαφές. Να μεν εκδίδονται ταξιδιωτικές συμβουλές αλλά ήταν δικαίωμά του να πράξει όπως ήθελε…».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού της Αγγλίας ταξίδεψε στην Ελλάδα πιθανότατα μέσω της Βουλγαρίας παρά τις τρέχουσες συμβουλές για τους Βρετανούς υπηκόους να αποφύγουν όλα τα διεθνή ταξίδια εκτός από τα απολύτως απαραίτητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.