Αγωνιστική Συσπείρωση: 56 και πλέον κενά στα σχολεία της Μαγνησίας

φωτό αρχείου

Για 56 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας κάνει λόγο η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, χωρίς να υπολογίζει τις ελλείψεις στην ειδική αγωγή και στο μουσικό σχολείο οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες και φέτος.
Η παράταξη της ΕΛΜΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει άμεσα η κάλυψη των κενών, υπόθεση πρώτα και κύρια του γονεϊκού όπως και του μαθητικού και του εκπαιδευτικού κινήματος.

Όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση δεκάδες θέσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και φέτος παραμένουν κενές και εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά δείχνοντας στην πράξη πως το κράτος έχει συνέχεια. Η Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αναφέρει.

Σύμφωνα με την παράταξη, καθημερινά η σχολική κοινότητα γίνεται μάρτυρας ευφάνταστων αντιεκπαιδευτικών τρυκ, όπως είναι η συνδιδασκαλία μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, που στοχεύουν στον περιορισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Για παράδειγμα η εφαρμογή της συνδιδασκαλίας μόνο στο μάθημα των Στοιχείων Μηχανών της Γ΄ τάξης του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «κόστισε» το χάσιμο μισής οργανικής θέσης. Επίσης τονίζει ότι οι φετινές πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)για πρόσληψη αναπληρωτών είναι μειωμένες κατά το 1/6 (24.300.000 € έναντι 29.500.000 της περσινής χρονιάς)/

Η παράταξη υπολογίζει τα κενά εκπαιδευτικών σε 36 στην Α’ περιοχή Μαγνησίας και σε 20 στη Β’ περιοχή (Σποράδες), χωρίς να περιλαμβάνονται οι ελλείψεις στην ειδική αγωγή και στο μουσικό σχολείο.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζητά την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με την μονιμοποίηση των τριάντα και πλέον χιλιάδων αναπληρωτών χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες των σχολείων κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για ένα σχολείο που θα μορφώνει πολύπλευρα τη νέα γενιά, καθώς και γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την απρόσκοπτη σε όλα τα επίπεδα λειτουργία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.