Αγρότες Μαγνησίας: Είναι υπόθεση όλων μας αυτός ο αγώνας

Κάλεσμα για ενδυνάμωση του μπλόκου που έχει στηθεί στο ύψος του Ριζομύλου Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Οι Συνάδελφοι μας σε όλη τη χώρα βρίσκονται στο δρόμο όπως και στο νομό μας. Ήδη στήθηκε το μπλόκο στο ύψος του Ριζομύλου στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου. Είναι υπόθεση όλων μας αυτός ο αγώνας. Πρέπει και μπορεί να δυναμώσει και να φέρει αποτελέσματα. Για αυτό σας καλούμε να δυναμώσουμε το μπλόκο του Νομού με τα αγροτικά μας μηχανήματα. Να βουλώσουμε τα αυτιά μας σε κάθε έναν που λέει ότι «δεν βγαίνει τίποτα από τους αγώνες». Απεναντίας να σκεφτούμε ότι παρόλες τις δυσκολίες σε μεγάλο βαθμό παραμένουμε σήμερα στο επάγγελμα μας. Αυτό οφείλεται στους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια. Μέσα από αυτούς τους αγώνες είχαμε κάποιες μικρές κατακτήσεις ‘όπως αφορολόγητο, ακατάσχετο το περσινό αγροτικό πετρέλαιο, τις επιδοτήσεις σε λιπάσματα και ζωοτροφές όπως και τις φετινές εξαγγελίες για την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προϊόντα (μήλα κάστανα κλπ). Επομένως ο μόνος δρόμος που είναι και μονόδρομος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα που όσο πιο μαζικός γίνεται τόσο μεγαλύτερη πίεση θα δέχεται η κυβέρνηση για να σκύψει στο πρόβλημα που είναι ζήτημα επιβίωσης. Να την πιέσουμε να δώσει λύσεις. Καμιά Αναμονή! Βγαίνουμε στους δρόμους και στα Μπλόκα!

Κανένας σωτήρας δεν υπάρχει! Τους δοκιμάσαμε και τους είδαμε στην πράξη όλους! Όλοι τους εφάρμοσαν πολιτικές ενάντια σε εμάς και τις οικογένειες μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να μαζικοποιήσουμε τα μπλόκα! Να τους φοβίσουμε! Να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους!

Εμείς έχουμε το δίκιο εμείς έχουμε τη δύναμη εμείς είμαστε οι πολλοί και αυτοί είναι οι λίγοι! Σε αυτόν τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που κάνουμε θέλουμε συμπαραστάτες τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες τις γυναίκες τη νεολαία και όλους τους φορείς του Νομού για αυτό τους καλούμε να μας συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση εδώ και τώρα στα αιτήματα μας που για το Νομό Μαγνησίας όπως και για τους άλλους νομούς της χώρας είναι τα παρακάτω:

Να υλοποιήσει η κυβέρνηση άμεσα τις εξαγγελίες για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα μήλα και τα κάστανα, να αυξήσει το ποσό ανά στρέμμα και να καταβάλλει άμεσα τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους όπως τα αμύγδαλα, αχλάδια, κεράσια και άλλα. Ειδικά για το βαμβάκι, να υπάρξει αναπλήρωση στο ύψος του 1 ευρώ το κιλό για όλους τους παραγωγούς, που αντιστοιχεί στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στην κατρακύλα της τιμής του προϊόντος.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις. Επίσπευση των εκτιμήσεων και των πορισμάτων για τα χωριά που κτυπήθηκαν από το περσυνό χαλάζι και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.