Αγροτικός Σύλλογος Ν.Πηλίου: Τεράστιες οι καταστροφές στα ελαιόδεντρα»

«Οι παραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα»

«Οι καταστροφές στα ελαιόδεντρα της περιοχής μας από την χιονόπτωση και ιδιαίτερα στη δημοτική ενότητα Σηπιάδος (Λαύκο,Προμύρι,Μηλίνα και Πάλτση) είναι τεράστιες και οι παραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγους Ν.Πηλίου .
Όπως αναφέρεται, «πρόβλημα επιβίωσης θα έχουν όσοι αγρότες περίμεναν εισόδημα αποκλειστικά από τη ελαιοκαλλιέργεια. Και, βεβαίως, το βαρύ πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στα άλλα λαϊκά στρώματα των περιοχών όπως επαγγελματίες, μαγαζάτορες, εμπόρους, βιοτέχνες, εργαζόμενους κ.ά. η δουλειά και το εισόδημα των οποίων εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από τις οικονομικές δυνατότητες των αγροτών. Είναι, επομένως, επιτακτική η ανάγκη να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς, ώστε να μπορέσουν ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες διαβίωσης.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ν.Πηλίου διεκδικεί:
Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών, να είναι δίκαιες και στα συνεργεία των εκτιμητών να συμμετέχει και εκπρόσωπος των αγροτών από κάθε κοινότητα.
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί για το 100% των ζημιών που έχουν υποστεί.
Η αποζημίωση να δοθεί από τον ΕΛΓΑ, καθώς οι καταστροφές προκλήθηκαν από την χιονόπτωση και όχι από άλλες αιτίες που δεν αναγνωρίζονται από τον κανονισμό του Οργανισμού.
Ν’ αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών, στο 100%, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις αρρώστιες.
Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων των πληγέντων ελαιοκαλλιεργητών. Να αξιοποιήσουν όλες τις μορφές του αγώνα που έχει χρησιμοποιήσει το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα -υπομνήματα και διαβήματα στη δημοτική αρχή,στην περιφέρεια και στο αρμόδιο υπουργείο, με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα. Να πάρουν την υπόθεση οι ίδιοι στα χέρια τους και να μην την αναθέσουν σε «πολιτικούς μεσολαβητές», που σπεύδουν να τους “παραμυθιάσουν” περί των δήθεν “καλών προθέσεων” , να μην αρκεστούν στα “λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης” διαφόρων “τοπικών παραγόντων”..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.