Αιχμές για μικροπολιτικές σκοπιμότητες στη κατάληψη του γραφείου Περιφερειάρχη

Άφησε το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Μαγνησίας

Αιχμές για μικροπολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση για συμβολική κατάληψη του γραφείου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, άφησε ο Μιχάλης Χουβαρδάς, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Ο συνδικαλιστής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ανέφερε για την κινητοποίηση ότι είναι μια συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, που η παράταξη «Ισχυρή Μαγνησία» δεν την ψήφισε «γιατί θεωρούμε ότι το γραφείο του περιφερειάρχη και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων είναι πάντα ανοιχτό για όλους τους πολίτες, πολλώ δε για τους εκπροσώπους των εργαζομένων». «Τέτοιες τακτικές καταλήψεων, ίσως να εξυπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες και ίσως έχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες σ’ αυτή την περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα θέματα που η συμβολική κατάληψη βάζει.
Ο κ. Χουβαρδάς αναφέρθηκε στη μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, λέγοντας ότι στη Μαγνησία υπάρχει τεχνικός ασφαλείας που επιφορτίζεται με την ευθύνη να τη συντάξει για την Π.Ε. Μαγνησίας, εκτός από τα άλλα καθήκοντά του.
Ο κ. Χουβαρδάς μετέφερε πληροφορίες του, ότι στο επόμενο δίμηνο η μελέτη θα είναι έτοιμη, κάτι που θα δώσει λύση και στα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι, για να χορηγηθούν μέσα πρέπει να υπάρχει μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου.
Ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα δήλωσε ότι και σήμερα λαμβάνονται μέτρα προστασίας των εργαζομένων και παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας, με βάση την περυσινή ΚΥΑ, όπως οι υπάλληλοι που αποχιονίζουν, οι χειριστές μηχανημάτων, οι οδηγοί.
Αναφερόμενος στο θέμα των υπηρεσιακών οχημάτων, τόνισε ότι επειδή η Μαγνησία θεωρείται δύσκολος νομός με δύο βουνά, η υπηρεσία διαθέτει αυτοκίνητα 4Χ4 που είναι συντηρημένα και σε καλή κατάσταση, αλλά υπάρχουν και κάποια παλιά οχήματα, που επίσης συντηρούνται, ενώ τόνισε ότι η αντικατάσταση των οχημάτων δεν θα γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα, αλλά συνολικά από την Περιφέρεια.
Ο κ. Χουβαρδάς είπε ότι υπάρχει μελέτη αντικατάστασης των οχημάτων, έγινε έρευνα αγοράς με leasing, αλλά κρίθηκε ασύμφορη και αναμένεται η τροποποίηση του ΕΣΠΑ για να μπορέσει να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση του στόλου αυτοκινήτων συνολικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αναφορικά με το αίτημα ιατρικών εξετάσεων από τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος είπε ότι υπάρχει γιατρός εργασίας, που έκανε στους εργαζόμενους 2-3 εξετάσεις για τον Covid 19, ενώ πρόσθεσε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται και άλλες εξετάσεις.
Τέλος, σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από επιθέσεις, όπως έγινε με τη ρίψη μολότοφ το καλοκαίρι, το μέλος της διοίκησης των εργαζομένων ανέφερε ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και συναγερμοί, ενώ είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων από εταιρία security.
Για το θέμα προστασίας των αρχείων των υπηρεσιών, ο κ. Χουβαρδάς είπε ότι γίνεται ψηφιοποίηση όλων των αρχείων της Π.Ε. Μαγνησίας, που θα μπορέσουν να αποθηκευτούν σε έναν server, ώστε να εκτονωθούν και από τον όγκο των εγγράφων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.