Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια έξι Γάλλων περιπατητών που χάθηκαν

Ξεκίνησαν από το Πουρί χθες και εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή προς το Βένετο

Άλλη μια περιπέτεια είχαν τουρίστες περιπατητές σε δύσβατες περιοχές της Μαγνησίας, ευτυχώς, με αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκαν σώοι από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στις 5 σήμερα το απόγευμα, μετά από πάνω από 24 ώρες πεζοπορία.
Πρόκειται για έξι Γάλλους, οι δύο από τους οποίους επαγγελματίες περιπατητές, που εδώ και μήνες κάνουν πορείες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Πορτογαλία και καταλήγοντας στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ένα ζευγάρι 65 χρονών ο άνδρας και 60 η γυναίκα, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι άνδρες και γυναίκες 25-35 χρονών.

Το γκρουπ των τουριστών ξεκίνησε χθες Κυριακή από το Πουρί, με στόχο να φτάσει στο Βένετο, που είναι μια δύσβατη περιοχή.
Ωστόσο, τους τελείωσαν το νερό και τα τρόφιμα και λόγω του δύσβατου της περιοχής αποκλείστηκα σε ένα σημείο αρκετά πριν το Βένετο.

Ευτυχώς ένας άνδρας συνέχισε και κατάφερε στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι να φτάσει στο Βένετο, ζητώντας βοήθεια για το υπόλοιπο γκρουπ που ήταν αποκλεισμένο στο μονοπάτι.

Χωρικοί ενημέρωσαν το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, που με τη σειρά του ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. άμεσα ξεκίνησε κλιμάκιο εννέα ατόμων πυροσβεστών και αστυνομικών και μετά τις 3 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι έρευνες, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε αργότερα από τη Λάρισα.

Από το Βένετο, με την καθοδήγηση του Γάλλου που έφτασε στο χωριό, ντόπιων και πυροσβεστών που γνωρίζουν την περιοχή, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τους εγκλωβισμένους τουρίστες και να τους ανεβάσουν με τη βοήθεια και της ΕΜΑΚ σε δρόμο, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τελικά, οι τουρίστες ήταν καλά στην υγεία τους, με εξαίρεση τους πιο μεγάλους σε ηλικία που ήταν αφυδατωμένοι, τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες έμειναν μέχρι το βράδυ στην πλατεία του Βένετου μαζί με τους άλλους περιπατητές του γκρουπ, αρνούμενοι να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.