Αισιοδοξία για την κίνηση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Οι πρώτοι Άγγλοι τουρίστες στη Μαγνησία, το ερχόμενο Σάββατο, με την Εasy Jet

Ξεκινά από αύριο Σάββατο 17 Ιουλίου ο δίαυλος αεροπορικής επικοινωνίας της Ν. Αγχιάλου με το Λονδίνο, μέσω της εταιρείας Εasy Jet, με περίπου 150 επιβαίνοντες. Οι πτήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ενώ θα γίνονται, μέχρι τις 11 Αυγούστου με μία πτήση κάθε Σάββατο και στη συνέχεια θα προστεθεί άλλη μια πτήση κάθε Τετάρτη.
Οι αεροπορικές συνδέσεις του Βόλου με άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, μέσω του αερολιμένα της Αγχιάλου, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό με τη συμμετοχή του κόσμου να αυξάνει, πτήση με την πτήση, όπως ανέφερε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ o Κώστας Ευσταθίου, Αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο Αγχιάλου. Έτσι και εμπράκτως αποδεικνύεται ότι η ύπαρξη ενός ενεργού αεροδρομίου στη Μαγνησία ήταν μία σωστή κίνηση.
Τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται καλύπτουν τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Είναι ενεργές οι πτήσεις για Παρίσι και Μόναχο, με την πληρότητα, όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου να αγγίζει το 100% και το 80% αντίστοιχα, με τη συμμετοχή μέρα με την ημέρα, πτήση με την πτήση να αυξάνει. Το δρομολόγιο του Παρισιού πραγματοποιείται με την εταιρεία Transavia France, ενώ το δρομολόγιο του Μονάχου με την εταιρεία Condor.
Η ίδια θετική εικόνα συμμετοχής παρατηρείται και στο πρόσφατο δρομολόγιο που ενώνει το Βόλο με την Κρήτη, το οποίο έκανε την έναρξή του στις 15 Ιουνίου, με την εταιρεία της Sky Express. Τα δρομολόγια από εκεί και έπειτα συνεχίζουν κανονικά να πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με το ενδιαφέρον των πολιτών και την συμμετοχή να αυξάνει επίσης καθημερινά. «Κάθε καινούργια πτήση έχει περισσότερη συμμετοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αερολιμενάρχης. Μάλιστα, συνεχίζοντας εξέφρασε την επιθυμία του, εφόσον και εάν λειτουργήσει το δρομολόγιο, να συνεχίσει, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και τη χειμερινή. «Ευελπιστούμε να υπάρχει όλο το χρόνο», δήλωσε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ευσταθίου υπάρχουν και πτήσεις που λόγω της πανδημίας του κορωνοιού μετατοπίστηκαν, όσον αφορά τις ημερομηνίες. Δεν υπήρξαν ακυρώσεις, αλλά τα δρομολόγια και οι πτήσεις από και προς Αγγλία μετατοπίστηκαν για τις 17 Ιουλίου, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την πτήση από Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου, εν τέλει όμως μετατοπίστηκε για δύο εβδομάδες αργότερα. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη πτήση από Ισραήλ ανέφερε ότι «θέλουμε να γίνει, είναι ένα καλό δρομολόγιο».
«Η κατάσταση καθημερινά αλλάζει», δήλωσε ο κ. Ευσταθίου, καθώς «τα πράγματα είναι ρευστά», συνέχισε. Δεδομένων των συνθηκών και των συμμετοχών στα δρομολόγια η κατάσταση κρίνεται θετικά και αισιόδοξα για την κίνηση του αεροδρομίου. «Ελπίζουμε να πάνε καλά οι επόμενοι δύο μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.