Αίτημα για ενίσχυση παραγωγών της Μαγνησίας

Φωτογραφίες από συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά
Κατέθεσε ο Χρ. Μπουκώρος στο Γιώργο Γεωργαντά για αμύγδαλα, αχλάδια και λεμονάτα ροδάκινα Πηλίου

Τόσο σε εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος την προηγούμενη Παρασκευή, όσο και κατά την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργο Γεωργαντά, ενόψει και του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, έθεσε αίτημα ενίσχυσης συγκριμένων ομάδων παραγωγών της Μαγνησίας με de minimis (ουκρανόμετρο).

Αναλυτικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. ενημέρωσε τον Υπουργό ότι μεγάλο ζήτημα υποβάθμισης ποιότητας και ραγδαίας πτώσης τιμών αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αχλαδιών, λεμονάτων ροδάκινων Πηλίου αλλά και οι αμυγδαλοπαραγωγοί ολόκληρης της Μαγνησίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργος Γεωργαντάς έδειξε κατανόηση στο ζήτημα όταν άκουσε την πλήρη περιγραφή για τα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν την υποβάθμιση της ποιότητας των συγκεκριμένων προϊόντων αλλά και τη ραγδαία μείωση τιμών παραγωγού σε σχέση με τη περσινή χρονιά και τόνισε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα με βάση τα αποθεματικά που υπάρχουν ώστε να ενισχυθούν και οι συγκεκριμένες ομάδες παραγωγών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.