Αλ. Μεϊκόπουλος: Άμεση η ανάγκη για οδηγούς ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Σκιάθου

Την χωρίς άλλη καθυστέρηση ενίσχυση της βάσης ΕΚΑΒ της Σκιάθου με το απαραίτητο προσωπικό οδηγών ασθενοφόρου που θα επιτρέψει την επαρκή κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών και θα αποτρέψει τα φαινόμενα μεταφοράς ασθενών Covid με ιδιωτικά ΙΧ ζήτησε με Ερώτησή του από τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, στο νησί που έχει σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και αυξημένη τουριστική προσέλευση κατά τους θερινούς μήνες, λειτουργεί βάση ΕΚΑΒ για την υγειονομική εξυπηρέτηση των Β. Σποράδων. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επείγουσες και έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία έφεραν στο προσκήνιο τις ελλείψεις σε προσωπικό οδηγών ασθενοφόρου που αντιμετωπίζει η βάση.
«Υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένα περιστατικά στον τοπικό τύπο, συγκεκριμένα δύο περιπτώσεις ασθενών Covid οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου με ιδιωτικά ΙΧ, με την υγειονομική επισφάλεια που προκαλεί μια τέτοια μεταφορά. Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων υπάρχουν βάρδιες που μένουν ακάλυπτες όταν οι οδηγοί λαμβάνουν τα νόμιμα ρεπό και τις άδειές τους, με τους πολίτες να αναφέρουν ότι στο υπάρχον δυναμικό των οδηγών ΕΚΑΒ θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον τρεις (3) επιπλέον οδηγοί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι τα παραπάνω φαινόμενα προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στους ντόπιους, καθώς οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνει μέχρι και σήμερα η πανδημία επιβάλλουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας, κάνοντας την ανάγκη για επαρκή στελέχωση της βάσης ΕΚΑΒ του νησιού πιο επιτακτική από ποτέ και ζήτησε την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Σκιάθου με επαρκές προσωπικό οδηγών ασθενοφόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.