Αλ. Μεϊκόπουλος: Από αναβολή σε αναβολή η παροχή του voucher σε μαθητές και φοιτητές για αγορά tablet και laptop

«Από αναβολή σε αναβολή η παροχή του voucher σε μαθητές και φοιτητές για αγορά tablet και laptop», όπως τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως τονίζει, «από τις 20/12/2020 ανακοινώνεται από την κυβέρνηση το Πρόγραμμα που θα αφορά 560.000 μαθητές και φοιτητές για την επιδότηση τους για την απόκτηση tablet και laptop ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο 2 μήνες μετά τα 200 ευρώ της επιδότησης είναι ακόμα άφαντα.
Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε ένα απίστευτο φιάσκο το οποίο ενισχύει του αποκλεισμούς στην εκπαίδευση, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και αγανάκτηση στις οικογένειες και αποκαλύπτει περίτρανα την επιτελική ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Η ψηφιακή πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει όχι νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου, τη στιγμή που η δράση υποτίθεται ότι προχωρεί με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης.
Δεν «ιδρώνει το αυτί» της κ. Κεραμέως παρά το γεγονός ότι μαθητές και σπουδαστές έχουν ήδη διανύσει πάνω από τη μισή εκπαιδευτική χρονιά κυρίως μέσω τηλεκπαίδευσης.
Την στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις προσλήψεις 1.000 αστυνομικών στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιδεικνύει αδιανόητη κωλυσιεργία στην παροχή των απαραίτητων εφοδίων σε μαθητές και φοιτητές προκειμένου να ολοκληρώσουν όσο ομαλότερα γίνεται την σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.
Η νέα αυτή αναβολή έρχεται να διαψεύσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, που διατυμπάνιζε την ολοκλήρωση της διανομής πριν τα Χριστούγεννα!
Για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση αποδεικνύονται άριστοι στις υποσχέσεις, άριστοι στην επικοινωνία, ταχύτατοι σε μέτρα καταστολής, αλλά οκνηροί σε ζητήματα ουσίας!»