Αλ. Μεϊκόπουλος: «Εκκρεμούν Pelion & Thessaly pass. Κίνδυνος να χαθούν οι μήνες της θερινής σεζόν»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των ανακοινωθέντων Προγραμμάτων Thessaly Pass και Pelion Pass για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος των πλημμυροπαθών περιοχών, όπως κάνει γνωστό σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

«Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού η εκπόνηση και υλοποίηση του Pelion Pass ως εξειδικευμένου σχεδιασμού τόνωσης της επισκεψιμότητας της περιοχής στα πρότυπα των παρεμβάσεων για την Εύβοια. Τον περασμένο Φεβρουάριο ψηφίστηκε επίσης διάταξη για την άυλη ψηφιακή κάρτα με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία, το λεγόμενο Thessaly Pass. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανακοίνωνε ο αρμόδιος Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης κ. Τριαντόπουλος, ο σχεδιασμός για το Thessaly Pass ήταν να ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2024. Οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού οδεύουν προς άμεση διάψευση καθώς σε λίγες μόλις ημέρες έχουμε Ιούνιο και η σχετική πλατφόρμα για τη χρήση του Thessaly Pass δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτηση του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης να ξεκινήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η υλοποίηση των Προγραμμάτων για την ενίσχυση της τουριστικής προσέλευσης σε Θεσσαλία και Μαγνησία.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, παρά το ότι τα ανωτέρω Προγράμματα έχουν ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό δημιουργώντας προσδοκίες σε ενδιαφερόμενους αλλά και επαγγελματίες και παρά το γεγονός ότι η φετινή θερινή τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, μέχρι σήμερα η υλοποίηση τους καθυστερεί αδικαιολόγητα. Δεν υπάρχει επίσης καμία επίσημη ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες για το πότε τελικά θα ενεργοποιηθούν τα εν λόγω Προγράμματα αλλά και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις και ο τρόπος χρήσης τους.

«Οι επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής τονίζουν την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των παρεμβάσεων για την ενίσχυση της τουριστικής προσέλευσης καθώς οι καθυστερήσεις δημιουργούν κίνδυνο να χαθούν οι παραδοσιακοί μήνες της θερινής τουριστικής σεζόν», ανέφερε στην Ερώτησή του ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.