Αλ. Μεϊκόπουλος για ανασχηματισμό: «Ομάδα που δεν κερδίζει, μήπως πρέπει ν’ αλλάξει;»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μετά από τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση. Ο Βουλευτής, μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι στο κυβερνητικό σχήμα έγιναν σημειακές παρεμβάσεις, ελάχιστες εσωτερικές μετακινήσεις και λιγοστές «αναίμακτες» όπως τις χαρακτηρίζει απομακρύνσεις.

 

Η δήλωση Μεϊκόπουλου

 “Οι πολίτες έστειλαν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έλαβε;

Παρά τις πληροφορίες που διαρρέονταν για σαρωτικό και εκτεταμένο ανασχηματισμό, ανακοινώθηκε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα στο οποίο έγιναν τελικά σημειακές παρεμβάσεις με τους περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς να παραμένουν στις θέσεις τους, ελάχιστες εσωτερικές μετακινήσεις και λιγοστές «αναίμακτες» απομακρύνσεις.

Είναι σαφές ότι η νέα κυβερνητική σύνθεση δε θα σημάνει αλλαγής πολιτικής γιατί σε τελική ανάλυση αυτή έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης έκρινε επιτυχημένες τις ηγεσίες Γεωργιάδη, Φλωρίδη στα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, αντίστοιχα, ενώ υποβάθμισε το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, μετακινώντας απλώς την Ν. Κεραμέως στο εξίσου νευραλγικό Υπουργείο Εργασίας.

Ούτε η φημολογούμενη απομάκρυνση προσώπων που προκάλεσαν επανειλημμένα την κοινωνία συνέβη. «Δεν παρκαρίστηκαν κάποια καλάμια», όπως προειδοποιούσε η Ντ. Μπακογιάννη.

Αξίζει να σταθούμε και στην περίπτωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την καθαίρεση Αυγενάκη, ο οποίος αποχωρεί μετά τις σκιώδη διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων, υπόνοιες εξυπηρετήσεων και την ευρωπαϊκή επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για πρώτη φορά, λόγω σοβαρών παρατυπιών στη λειτουργία, τη στελέχωση, την ποιότητα και τη νομιμότητα των πληρωμών κ.ο.κ.  Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει την κύρια ευθύνη, καθώς ο ίδιος τοποθέτησε τον Λ. Αυγενάκη στη θέση αυτή διαβεβαιώνοντας ότι παρακολουθεί στενά το έργο των υπουργών του, και ταυτόχρονα τον διατηρούσε παρότι ο συγκεκριμένος Υπουργός, εδώ και ένα χρόνο, απασχολούσε κυρίως αρνητικά.

Κριτήριο του ανασχηματισμού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η αποτελεσματικότητα, αλλά το να κρατηθούν εσωκομματικές ισορροπίες και να μην επηρεαστούν οι ισχυροί εντός ΝΔ. Το αποτέλεσμα ήταν ένας προσχηματικός ανασχηματισμός χωρίς να αλλάξουν στην πραγματικότητα οι υπουργοί.

Τα βασικά που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, η κατάρρευση του ΕΣΥ, τα ζητήματα κράτους – δικαίου, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, η θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση, η στεγαστική κρίση, παραμένουν χωρίς λύσεις. Αυτή είναι η πραγματική ήττα της κυβέρνησης που αποτυπώθηκε και εκλογικά.

Κοντολογίς, ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης: «Ομάδα που δεν κερδίζει, μήπως πρέπει ν’αλλάξει;»”

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.