Αλ.Μεϊκόπουλος :«Η Κυβέρνηση δείχνει απροθυμία για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων»

«Η Αυτοδιοίκηση αφέθηκε μόνη της να διαχειρίζεται το τεράστιο θέμα των αδέσποτων ζώων που είναι και δύσκολο και κοστοβόρο, χωρίς όμως αντίστοιχα οι Δήμοι και οι δημοτικοί φορείς να έχουν ενισχυθεί με πόρους και προσωπικό για να μπορέσουν να υποστηρίξουν αυτό το έργο» επεσήμανε, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Πρόσθεσε ότι, αν τα αδέσποτα δεν έχουν επαρκή φροντίδα και περίθαλψη, δημιουργούνται κίνδυνοι τόσο για τα ίδια όσο και για τη δημόσια υγεία.
Ο Βουλευτής σημειώνει ότι παρά τη δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την επαρκή χρηματοδότηση Δήμων και δημοτικών φορέων, το 2021, για πρώτη φορά μετά το 2015 δεν υπήρξε καθόλου χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Η ροή χρηματοδότησης των Δήμων τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αποκλειστικά για τα ενταγμένα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” έργα για τα αδέσποτα ζώα.
Τα απολογιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ δείχνουν πως οι Δήμοι κατέβαλαν το 2021 το ποσό των 22.600.000 € για δημιουργία και λειτουργία δημοτικών καταφυγίων και σημείων σίτισης, κόστος τροφών, ιατρικά έξοδα, ενίσχυση φιλοζωικών σωματείων και κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση που συνυπέγραψε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έπειτα από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη, ερωτήθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν οι ΟΤΑ το 2021 για την κάλυψη των εξόδων για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, ποια είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για το 2022, και τέλος πότε προβλέπεται να αποδοθούν τα ποσά αυτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.