Αλ.Μεϊκόπουλος: «Ιούνιος & μόνο 2 μέρες την εβδομάδα ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλοννήσου με Μαντούδι»

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου με το Μαντούδι Ευβοίας στην έναρξη της θερινής σεζόν, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

«Για τον μήνα Ιούνιο, από και προς το λιμάνι του Μαντουδίου υπάρχουν μόνο δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η πλήρης έλλειψη δρομολογίων για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας καθιστά αποτρεπτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητα στο νησί, καθώς οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επισκεφθούν την Αλόννησο θα πρέπει να εξυπηρετηθούν μόνο αυτές τις δύο ημέρες!», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού να παρέμβουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου με το λιμάνι του Μαντουδίου για να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες και να ενισχυθεί αποτελεσματικά το υψηλό τουριστικό προϊόν του νησιού και η τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, πριν μόλις λίγες ημέρες είχαμε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για το γεγονός ότι η επαρκής ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων τόσο με τη Θεσσαλονίκη όσο και με το Μαντούδι καθυστέρησε σημαντικά, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του τουρισμού να είναι αντιμέτωποι με ακυρώσεις. Για την περίπτωση της Αλοννήσου η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη.

«Επαγγελματίες και τοπική κοινωνία που στηρίζουν εν πολλοίς τα εισοδήματά τους στον τουρισμό, διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι στην έναρξη της θερινής σεζόν δεν έχει εξασφαλιστεί η καθημερινή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Μαντουδίου. Ελλείψει αεροδρομίου στο νησί, η μόνη δυνατότητα προσέγγισης είναι διά θαλάσσης. Επομένως, είναι επείγουσα η ανάγκη να υπάρξει βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και καθημερινή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα για να καλυφθούν αποτελεσματικά οι αυξημένες ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών», ανέφερε ο Βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.