Αλ. Μεϊκόπουλος:«Να δημοσιοποιηθούν οι επωνυμίες των σουπερμάρκετ που πιάστηκαν να αισχροκερδούν»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας Δελτία Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δηλώσεις και tweets του κ. Γεωργιάδη για παραβάσεις και επιβολή προστίμων σε αλυσίδες σουπερμάρκετ και επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια που, ωστόσο, παραμένουν ανώνυμες χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία των παραβατών.
Τη στιγμή που φούρνοι, τυροπιτάδικα, καφετέριες και σουβλατζίδικα κλείνουν λόγω φορολογικών παραβάσεων ακόμα και για μικροποσά, για μεγάλες επιχειρήσεις και αλυσίδες στις οποίες βεβαιώνονται και καταλογίζονται υψηλά διοικητικά πρόστιμα λόγω πρακτικών αισχροκέρδειας, δεν υπάρχει καμία δημόσια ενημέρωση.
«Οι πολίτες ακούν για παραβάσεις και υψηλά πρόστιμα, χωρίς όμως να μαθαίνουν ποιοι τελικά κερδοσκοπούν σε βάρος τους, ώστε να αποφασίσουν αν θα ψωνίσουν ξανά από τους παραβάτες» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Οι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις και η ασυγκράτητη ακρίβεια σαρώνουν το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα την ίδια στιγμή που οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που ανθούν μέσα στη συγκυρία, αλλά και την απουσία επαρκών και αποτελεσματικών ελέγχων.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των παραβατών για αισχροκέρδεια για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Τέλος, ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών από ελέγχους για αισχροκέρδεια στα πρότυπα αντίστοιχων ελέγχων για φορολογικές παραβάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.