Αλ. Μεϊκόπουλος: «Να μην σταματήσει το μοναδικό πλοίο από το λιμάνι Γλώσσας»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Γλώσσας Σκοπέλου ώστε να μην διακοπεί από 01/03/2023 το μοναδικό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που εκτελείται από τον λιμένα Λουτρακίου, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο ίδιος.

Ειδικότερα «ο Βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας να παρέμβει άμεσα και εξασφαλίσει τη συνέχεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η δυσαρέσκεια των πολιτών, των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών της Γλώσσας είναι έντονη, καθώς η διακοπή του μόνου δρομολογίου που εκτελεί το πλοίο SkiathosExpress από το λιμάνι του Λουτρακίου θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους  οικισμούς Νέο Κλήμα και Γλώσσα και συνολικά στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Πολίτες, επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες θα πρέπει να διανύουν καθημερινά απόσταση 17 έως και 28 χιλιομέτρων για εξυπηρετηθούν για τις μετακινήσεις και τον ανεφοδιασμό τους από το λιμάνι της Σκοπέλου και από το μοναδικό δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί όλο το νησί. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση, ταλαιπωρία και αχρείαστες μετακινήσεις για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, πολίτες και ταξιδιώτες, ενώ είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν για την μετακίνησή τους με τα υπεραστικά λεωφορεία καθώς τα δρομολόγια τους δεν συμπίπτουν χρονικά με του πλοίου».

«Η Σκόπελος είναι ένα νησί με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό σε όλο το εύρος του. Η διακοπή του μοναδικού ακτοπλοϊκού δρομολογίου που εξυπηρετεί το λιμάνι της Γλώσσας σημαίνει αυτόματα δυσανάλογη επιβάρυνση στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων της βόρειας πλευρά του νησιού, ενώ πλήττει και την οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών της περιοχής. Η Πολιτεία οφείλει να διευκολύνει με όλα τα μέσα τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας. Το αρμόδιο Υπουργείο είναι αναγκαίο να παρέμβει άμεσα για να μην απομονωθεί ακτοπλοϊκά το βόρειο τμήμα της Σκοπέλου», ανέφερε ο Βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.