Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στο 40% η νεανική ανεργία στη Θεσσαλία. Επίκεντρο μας το επιστημονικό & παραγωγικό δυναμικό της χώρας»

Αρνητική πρωτιά κατέχει σήμερα η Θεσσαλία στα ποσοστά νεανικής ανεργίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, όπως επισημαίνει σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «Το ποσοστό φτάνει στο 39,8%  όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι μόλις 11,3%. Ακολουθούν η Κεντρική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία.

Σε μια κοινωνία που τελεί διαρκώς σε αναμονή των πολλών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αρνητική πρωτιά της ελληνικής περιφέρειας στην ανεργία των νέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019, μείωσε κατά 10 μονάδες το ποσοστό ανεργίας και δημιούργησε περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, το 70% εκ των οποίων πλήρους απασχόλησης.

Δε νοείται ανάπτυξη χωρίς προστασία των εργαζομένων και ευημερία χωρίς αξιοπρέπεια στην εργασία.

Γι’ αυτό και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. βάζει στο επίκεντρο το επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό της χώρας δεσμευόμενος για:

  • Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεωμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Αναγνώριση των εργαζομένων σε πλατφόρμες ως μισθωτών και όχι ως αυτοαπασχολούμενων.
  • Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων, την ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία και την αποτροπή νέου κύματος braindrain».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.