Αλ. Μεϊκόπουλος: «Το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις επαναφέρει το κράτος του ενωμοτάρχη»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες Συναθροίσεις πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στο επιχείρημα που ακούστηκε από Βουλευτές και Υπουργούς της κυβέρνησης ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προεκλογική δέσμευση, σχολιάζοντας ότι αυτό δε σημαίνει ότι είναι στο απυρόβλητο και δεν υπόκειται σε κριτική.
«Κάνετε πράξη το αγαπημένο σας θέμα. Ενεργοποιείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό», είπε, στη συνέχεια, ο κ. Μεϊκόπουλος εξηγώντας ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η κοινωνική διαμαρτυρία εξαιτίας μικρών ομάδων ατόμων που προκαλούν «μπάχαλα». Τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία αναφορικά με την παράλυση του κέντρου της Αθήνας τη στιγμή που τις τελευταίες εβδομάδες ο «Μεγάλος Περίπατος» του Δημάρχου Αθηναίων δημιουργεί κυκλοφοριακή ασφυξία καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο.
Για την ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Νέα Ιωνία, μίλησε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και τις κουβέντες που είχε με ανθρώπους που πολέμησαν το Γερμανό κατακτητή στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, αλλά και αντιστασιακούς της χούντας λέγοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο με τις εποχές εκείνες έχουν ελάχιστες διαφορές. «Δεν περιποιεί τιμή για τα νιάτα της ΝΔ να θυμίζετε τέτοιες σκοτεινές εποχές της νεοελληνικής ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, επεσήμανε ότι η βελτιώσεις στο νομοσχέδιο έγιναν προκειμένου να δικαιολογήσουν τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και να ντυθεί με έναν κατ’ επίφαση προοδευτικό μανδύα μια βαθιά αντιδημοκρατική τάξη.
«Αυτοαποκαλείστε φιλελεύθεροι, αλλά οι πράξεις και οι εκφάνσεις των πολιτικών σας είναι σκληρά συντηρητικές, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Είναι πολιτική ντροπή για τη ΝΔ του 2020 να γεννά συνειρμούς για το κράτος της Δεξιάς του ’50 και του ‘60», ανέφερε ο Βουλευτής.
Σύμφωνα με το Βουλευτή το νομοσχέδιο αυτό υποκρύπτει μια τεράστια προσβολή και επιχειρεί μια επικίνδυνη εξίσωση, καθώς εξισώνει τους εργαζομένους συνολικά της χώρας με άτομα με αμφίβολα κίνητρα που κατ’ εξακολούθηση και συστηματικά προβαίνουν σε παραβατικές πράξεις στις διαδηλώσεις. Διερωτήθηκε, ακόμα, αν οι εργαζόμενοι των βιομηχανικών περιοχών, το Εργατικό Κέντρο, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό διαμαρτυρηθούν οργανωμένα για τη συμπίεση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους προς τα κάτω, θα αντιμετωπιστούν ως «μπαχαλάκηδες». «Είναι ποινικό ιδιώνυμο αδίκημα η κοινωνική διαμαρτυρία;» ρώτησε ο κ. Μεϊκόπουλος.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΝΔ επαναφέρουν με το νομοσχέδιο αυτό το κράτος του ενωμοτάρχη. «Εκείνο το κράτος το διατηρήσατε για πολλές δεκαετίες, διαλύθηκε το 1981» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτή τη φορά δε θα χρειαστούν δεκαετίες για να πέσει αυτή η λογική, αλλά οι επόμενες εκλογές».

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.