Αλ. Μεϊκόπουλος: « Τώρα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου»

Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό που έχει ήδη εδώ και καιρό ανακοινωθεί για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, να επαναπροκηρυχθούν οι 6 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού για το αυτόνομο ΤΕΠ που είναι κενές και να ενισχυθεί με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο Βουλευτής επεσήμανε πως το Υπουργείο Υγείας φαίνεται πολύ κατώτερο των έκτατων περιστάσεων που έχουν προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας πως στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό εργάζονται καθημερινά στα όρια της αντοχής τους για την καλύτερη υγειονομική φροντίδα των ανθρώπων της Μαγνησίας.
Πριν από 3 περίπου μήνες, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Οι εν λόγω προσλήψεις εδώ και καιρό βρίσκονται στη διαδικασία των κρίσεων από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης, μία διαδικασία που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την άμεση και επείγουσα αναγκαιότητα για άμεσε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δύσκολη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.
Από την κυβέρνηση έχει ανακοινωθεί η ανάληψη καθηκόντων 2.000 υγειονομικών ως επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, για την ενίσχυσή τους απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Από αυτό το προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 5 άτομα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει αναλάβει υπηρεσία μόνο ο ένας ιατρός. Ακόμη, με βάση την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση του αυτόνομου ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου με συνολικά δέκα (10) ιατρούς, εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό η επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που παραμένουν κενές και που η κάλυψή τους θα δώσει «ανάσα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Για τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο το αρμόδιο Υπουργείο επιβάλλεται να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και επικουρικού προσωπικού για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, για την καλύτερη δυνατή υγειονομική κάλυψη της μαγνησίας απέναντι στον κορωνοϊό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:
Προς τoν κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και επικουρικού προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου
Πολύ κατώτερο των έκτατων περιστάσεων που έχουν προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας φαίνεται το Υπουργείο Υγείας.
Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ως δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, καθημερινά εξετάζει περιστατικά και ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού (Covid-19) από όλο το Νομό Μαγνησίας, ένα νομό άνω των 200.000 κατοίκων.
Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν κάνει επισταμένα έκκληση τόσο προς την 5η ΥΠΕ όσο και προς το Υπουργείο για να άμεση ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου, καθώς αυτή τη στιγμή, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό εργάζονται καθημερινά στα όρια της αντοχής τους για την καλύτερη υγειονομική φροντίδα των ανθρώπων της Μαγνησίας.
Πριν από 3 περίπου μήνες, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, κατά 2 θέσεις λιγότερες από αυτό αυτές που είχε αιτηθεί το νοσοκομείο με βάση το οργανόγραμμά του.
Οι εν λόγω προσλήψεις εδώ και καιρό βρίσκονται στη διαδικασία των κρίσεων από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης, μία διαδικασία που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την άμεση και επείγουσα αναγκαιότητα για άμεσε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δύσκολη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.
Ακόμη, από την κυβέρνηση έχει ανακοινωθεί η ανάληψη καθηκόντων 2.000 υγειονομικών ως επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, για την ενίσχυσή τους απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.
Από αυτό το προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 5 άτομα, 1 ιατρός-βιοπαθολόγος, 1 γενικός ιατρός για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και 3 ιατροί για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από αυτούς μέχρι στιγμής έχει αναλάβει υπηρεσία μόνο ο ιατρός βιοπαθολόγος, ενώ ακόμη εκκρεμούν να αναλάβουν υπηρεσία οι υπόλοιποι.
«Ανάσα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου θα δώσει και η άμεση επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που είναι κενές και εκκρεμούν με βάση την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση του αυτόνομου ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου με συνολικά δέκα (10) ιατρούς.
Επειδή, εδώ και καιρό το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Επειδή, οι προλήψεις αυτές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.
Επειδή, από την κυβέρνηση έχει ανακοινωθεί η ανάληψη καθηκόντων 2.000 υγειονομικών ως επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, ωστόσο δεν γνωρίζει κανείς ποιοι και πόσοι από αυτούς θα αναλάβουν υπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο και πότε.
Επειδή, εκκρεμεί η επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπουλείου που είναι κενές.
Επειδή, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου εργάζονται καθημερινά στα όρια της αντοχής τους για την καλύτερη υγειονομική φροντίδα των ανθρώπων της Μαγνησίας και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πως προτίθεται να παρέμβει, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, που έχει ήδη εδώ και καιρό ανακοινωθεί από το Υπουργείο;
2. Προτίθεται να προβεί σε επαναπροκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που είναι κενές;
3. Με ποιόν άλλον τρόπο προτίθεται να ενισχύσει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό;

Ο ερωτών βουλευτής
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.