Αλ.Μεϊκόπουλος:«Δύο χρόνια υποσχέσεις για την αύξηση οδοιπορικών των αιμοκαθαιρόμενων»

Την καθυστέρηση στην αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι αιμοκαθαιρόμενοι, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, για τις μετακινήσεις τους σε δομές ώστε να κάνουν τις απαραίτητες για την υγεία τους θεραπείες έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Τον Ιούνιο του 2022 αναπροσαρμόστηκαν τα κόμιστρα των ταξί κατά 30% χωρίς αντίστοιχα να αναπροσαρμοστούν τα οδοιπορικά των ασθενών. Τα έξοδα μετακίνησης που αποζημιώνει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι 115 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο δεν καλύπτει το κόστος μεταφοράς του ασθενή ούτε 6 φορές τον μήνα.
Όπως αναφέρεται και στην Επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, την οποία διαβίβασε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο Αλ. Μεϊκόπουλος, η αιμοκάθαρση πραγματοποιείται 12 φορές τον μήνα. Οι ασθενείς, που ζουν μακριά από κέντρα αιμοκάθαρσης, καλούνται να καλύψουν μεγάλο μέρος του κόστος μετακίνησης από την τσέπη τους.
Παρότι υπάρχει εδώ 2 χρόνια απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση των οδοιπορικών και η κυβέρνηση δεσμεύεται επανειλημμένα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, για την εφαρμογή του μέτρου, οι νεφροπαθείς και θαλασσαιμικοί ακόμα περιμένουν.
«Αρμοδίως έχουν δοθεί και πάλι διαβεβαιώσεις ότι το θέμα οδεύει προς υλοποίηση. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια αδιαφορίας και να φθάσουμε πριν τις Ευρωεκλογές προκειμένου να δρομολογηθεί ένα μέτρο που θα ανακουφίσει πολλούς συνανθρώπους μας και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Έστω και για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, ας τηρήσουν την υπόσχεση με άμεση αναπροσαρμογή των οδοιπορικών» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.