Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Να παρθούν μέτρα 30 δις για την υγεία και την οικονομία

Τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη της δημόσιας υγείας αλλά και της οικονομίας με γενναία μέτρα όχι κάτω από 30 δις ευρώ ζήτησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος να λάβει η κυβέρνηση, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε πως είναι η στιγμή για γενναία μέτρα, όπως λαμβάνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και στάθηκε στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για άμεσες προσλήψεις ιατρών.

«Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και το ευρωπαϊκό επίπεδο για να σχεδιάσει η κυβέρνηση το μέλλον της χώρας , λαμβάνοντας οριζόντια μέτρα και δεν μπορεί αυτός ο σχεδιασμός να περιλαμβάνει λιγότερα από 30 δις. Έχουμε επίσης και το «μαξιλάρι» των 37 δις που μπορεί να μας εξασφαλίσει τη δανειοδοτική ροή προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια. Πρέπει να γίνει μια γενναία κι επιβλητική παρέμβαση για την υγεία και την οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα αυτά που έλαβε η κυβέρνηση ουσιαστικά απελευθερώνουν τις απολύσεις και δίνουν ένα επίδομα στους ήδη απολυμένους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μεϊκόπουλος έκανε σκληρή κριτική για τον τομέα υγείας, σχολιάζοντας πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο από την κυβέρνηση, πρόγραμμα στήριξης της υγείας.
«Έπρεπε να ξεσπάσει αυτή η πανδημία, προκειμένου και στην Ελλάδα να εκτιμήσουν οι πολίτες τι σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας, στο οποίο στρέφεται η πλειοψηφία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος.

Συμπλήρωσε πως «Για μας κορυφαία πολιτική προτεραιότητα είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας με δύο τρόπους που έχουν σύνδεση. Ο πρώτος τρόπος είναι η εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς στο γενικό πληθυσμό. Αλλά ο δεύτερος και πιο κρίσιμος είναι η άμεση και λειτουργική στήριξη στο ΕΣΥ ιδιαίτερα στις ΜΕΘ, στα ΤΕΠ, το ΕΚΑΒ, τα εργαστήρια και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το κρίσιμο είναι ότι πέραν από την ατομική ευθύνη, η ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση, που πρέπει να στηρίξει τη δημόσια υγεία, με προσλήψεις γιατρών άμεσα».

Μάλιστα ανέφερε πως θα πρέπει άμεσα να εξασφαλιστούν 100-150 νέες κλίνες ΜΕΘ, προτείνοντας να τροποποιηθούν Παθολογικές Κλινικές και σ’ αυτές να τοποθετούν αναπνευστήρες, ενώ έκρινε απαραίτητη την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων και την ένταξη στο συνολικό σχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο κ. Μεικόπουλος σχολίασε ως εύστοχη την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας ως Κέντρα Αναφοράς, όπου εκεί θα μπορούν να εξετάζονται οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα, για να αποσυμφορηθεί και στο Νοσοκομείο Βόλου.
Τέλος συνεχάρη όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου και των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας στο νομό για την ηρωική, όπως χαρακτήρισε, συμπεριφορά απέναντι στην κρίσιμη αυτή κατάσταση και ζήτησε από τον Διοικητή της ΥΠΕ να γίνουν άμεσα οι αποσπάσεις των ιατρών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.