Αλέξανδρος Μεικόπουλος: Δείξαμε την ποιότητα της τοπικής μας κοινωνίας

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρευρέθη χθες στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου-Αποστολάκη στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου με θέμα «Βόλος, η πόλη μου».

Η κα Παπαθανασίου αξιοποίησε την αγάπη και το ταλέντο της για τη φωτογραφία σε αυτή την Έκθεση, ώστε τα έσοδά της να συνδράμουν στην αγορά του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 – 21 Δεκεμβρίου 2018, καθημερινά 6-9μ.μ.

«Η κινητοποίηση που υπήρξε από τη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της αγοράς λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, η πρωτοβουλία του βουλευτή για την ανάδειξη του θέματος στο αρμόδιο Υπουργείο, η συμμετοχή των απλών πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων σε αυτό το εγχείρημα, η απόφαση του ΔΣ του ΟΛΒ για την διάθεση ποσού 60.000 ευρώ, δείχνουν την ποιότητα της τοπικής μας κοινωνίας που είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ομάδων που την αποτελούν και ιδιαίτερα των ευπαθών. Είναι αυτονόητο άλλωστε πως ως υπεύθυνοι πολίτες με ανθρωποκεντρικές αξίες, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά.

Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η έμπρακτη στήριξη όλων των παιδιών μέσω της «Παιδαγωγικής της Ένταξης», μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που προωθεί την ιδέα ενός σχολείου σε μια κοινωνία για όλους. Ένα σχολείο το οποίο πρέπει να αποτελεί εστία καταπολέμησης ρατσιστικών και διαχωριστικών στάσεων, για μια ισότιμη εκπαίδευση για όλους.

Είναι γνωστό ότι ήδη με το νόμο 4488/2017 ενσωματώσαμε στο Ελληνικό Δίκαιο τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ και έγιναν σημαντικά βήματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, εντάσσοντας τη διάσταση της αναπηρίας σε όλες τις δημόσιες πολιτικές, συνυπολογίζοντας φυσικά και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έπρεπε να λειτουργήσει αυτή η Κυβέρνηση. Τελευταίο βήμα η ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 της ενίσχυσης των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με μονιμοποίηση 4.500 εκπαιδευτικών. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, καθώς αρκετά ακόμη μπορούν να γίνουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εθελοντικά συνεισέφεραν, ο καθένας με τον τρόπο του, για την πραγματοποίηση της Έκθεσης αυτής, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν συνδράμει για τον ευγενικό αυτό σκοπό.

Για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου το τέλος της διαδρομής είναι πολύ κοντά προκειμένου να έχουν στη διάθεσή τους το λεωφορείο που θα βοηθήσει ώστε να γίνει η καθημερινότητά τους πιο εύκολη και ασφαλής» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.