Εκδήλωση για θέματα υγείας στον Αλμυρό

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, συνδιοργανώνουν Επιστημονική εκδήλωση για θέματα υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αλμυρού στις 20 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν :

• Ο κ. Παπαβραμίδης Θεοδόσης, Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ. με θέμα «Καρκίνος του Θυρεοειδούς».
• Ο κ. Μπέκος Αθανάσιος, Ουρολόγος, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα «Καρκίνος Προστάτη»
• Ο κ. Πάντος Γεώργιος, Αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «Καρκίνος Μήτρας».
• Ο κ. Σούρλας Γεώργιος πρώην Υπουργός- Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιατρός Οφθαλμίατρος με θέμα «Η συμβολή της πρακτικής των Σαρακατσαναίων στην Ιατρική Επιστήμη».

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο καθηγητής κ. Μπασδάνης Γεώργιος, ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε, «Ακόμη μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει και καλούμε τους συμπολίτες μας να την παρακολουθήσουν, διότι τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκειά της μας αφορούν όλους.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σχετικά με τα οφέλη της πρόληψης στον τομέα της υγείας. Τα οφέλη για τους κατοίκους είναι πολλαπλά, διότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες δεδομένου ότι ενημερώνει για πολύ σοβαρά θέματα υγείας τόσο από πλευρά πρόληψης, όσο και από πλευρά θεραπείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.