Φυλάκιση με αναστολή κτηνοτρόφου του Αλμυρού για κακοποίηση ζώων

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας κτηνοτρόφο στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Αλμυρού και σε φυλάκιση εννέα μηνών τον αλλοδαπό υπάλληλό του για κακοποίηση ζώων και πρόκλησης φθορών μεγάλης αξίας.

Ο κατηγορούμενος, τον οποίο μήνυσε οικογένεια κτηνοτρόφων με την οποία υπάρχει χρόνια διαμάχη και έχουν γίνει μεταξύ τους καταγγελίες, κατηγορούνταν ότι σε δύο περιπτώσεις το 2014 και στις 6 Μαρτίου 2016, ο ίδιος και ο υπάλληλός του κυνήγησαν πετώντας πέτρες τις αγελάδες και τα μοσχάρια ιδιοκτησίας, άλλου κτηνοτρόφου, επειδή έβοσκαν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα από το κοπάδι των 50 ζώων τα επτά να τραυματιστούν και να φέρουν εκδορές.

Ο κτηνοτρόφος δήλωσε στο Δικαστήριο ότι και στις δύο περιπτώσεις όταν αντιλήφθηκε ότι τα ζώα του γείτονα έβοσκαν στις δικές του εκτάσεις, τα έδιωξε με φωνές και όχι πετώντας πέτρες όπως ισχυρίζονταν οι μηνυτές.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κτηνοτρόφου και του υπαλλήλου του από την Αλβανία για την υπόθεση του 2014, αλλά για την περίπτωση του 2016 καταδίκασε τον κτηνοτρόφο σε φυλάκιση 18 μηνών και τον υπάλληλό του σε φυλάκιση εννέα μηνών, με τριετή αναστολή.

Οι ποινές αυτές ήταν και οι τελικές του Δικαστηρίου, ενώ οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.