Νέο κρούσμα ευλογιάς επιβεβαιώθηκε σήμερα σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ευξεινούπολη Αλμυρού.
Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, για το κρούσμα ενημέρωσε ο κτηνοτρόφος, έγινε δειγματοληψία από κτηνιάτρους, τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα και η απάντηση που ήρθε σήμερα ήταν ότι το ζώο ήταν θετικό στην ευλογιά.
Η συγκεκριμένη μονάδα έχει 400 ζώα, τα οποία πρέπει να θανατωθούν, μετά την εξέλιξη αυτή.
Αύριο αναμένεται η απάντηση για νέο δείγμα ζώων που ελήφθη από μονάδα της περιοχής Αλμυρού με 200 ζώα.
Επίσης σήμερα γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τα δύο ζώα που βρέθηκαν νεκρά, τη Δευτέρα των Θεοφανείων, σε παράδρομο της ΠΑΘΕ, που οδηγεί στον Πλάτανο Αλμυρού.
Σύμφωνα με την εξέταση των δειγμάτων τα ζώα ήταν αρνητικά στην ευλογιά, παρόλα αυτά κτηνοτρόφος επέλεξε να τα πετάξει στην περιοχή. Μάλιστα σε ένα από τα ζώα ήταν κομμένο το αυτί, για να μην φαίνεται η μονάδα από την οποία προερχόταν τα ζώα!































