Με αίσθημα ευθύνης , κοινωνικής ευαισθησίας και περιβαλλοντικής συνείδησης οι μαθητές του Γυμνασίου- ΛΤ Ευξεινούπολης συμμετείχαν ενεργά σε δράση συλλογής πλαστικών καπακιών, στο πλαίσιο προγράμματος ανακύκλωσης και αλληλεγγύης.
Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και τοπικών φορέων και διήρκεσε πολλούς μήνες, είχε ως στόχο τη συγκέντρωση μιας εντυπωσιακά μεγάλης ποσότητας καπακιών, τα οποία παραδόθηκαν στον Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας.
Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια των μαθητών, συνέβαλε στην ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, καθώς η ανακύκλωση των καπακιών θα αξιοποιηθεί για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων προς όφελος ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες. Μέσω αυτής της πράξης, οι μαθητές ανέδειξαν εμπράκτως τον ρόλο της σχολικής κοινότητας ως φορέα κοινωνικής δράσης και ενεργού συμμετοχής.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί, όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου, ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η περιβαλλοντική εκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με την κοινωνική προσφορά, ενισχύοντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο. Οι μαθητές απέδειξαν πως, με συλλογική προσπάθεια και διάθεση προσφοράς, ακόμη και το πιο μικρό καθημερινό αντικείμενο – όπως ένα πλαστικό καπάκι – μπορεί να αλλάξει ζωές.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα ενεργού πολιτειότητας, αλλά και μια αφορμή για προβληματισμό και έμπνευση, δίνοντας το μήνυμα ότι η αλλαγή ξεκινά από το σχολείο και μπορεί να φτάσει πολύ μακριά.
Η Διευθύντρια κ. Μαρία Σταυραντώνη εκφράζει με ανακοίνωσή της θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, αποδεικνύοντας ότι η παιδεία δεν περιορίζεται στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά επεκτείνεται και στην πράξη, με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και ανθρώπινης κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Πέλλας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο σχολείου, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς το σχολείο για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την προσπάθειά του για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων μέσω της ανακύκλωσης. «Η πολύτιμη συμβολή σας δεν αποτελεί μόνο μία πράξη προσφοράς, αλλά και ένα σημαντικό μήνυμα αλληλεγγύης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και κοινωνικής υπευθυνότητας. Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε την εξαιρετική αυτή δράση. Είστε ένα ζωντανό παράδειγμα πως, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Σε δράση ανακύκλωσης για τη στήριξη παραπληγικών και κινητικά αναπήρων οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Ευξεινούπολης
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































