Συνεχίζονται οι έρευνες στην Όθρυ για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου

Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστών αστυνομίας, εθελοντών και κατοίκων

Ούτε και χθες είχαν αποτέλεσμα οι έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν και πάλι από σήμερα το πρωί, για τον εντοπισμό του 75χρονου κτηνοτρόφου που αγνοείται, από το βράδυ του Σαββάτου στην Όθρυ, όταν πήγε να προστατέψει το κοπάδι του από τον κυκλώνα «Ζορμπάς», που τελικά «έπιασε» τον ίδιο και χάθηκε στη βροχή και στην πυκνή ομίχλη.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν από αέρος έρευνες από ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, το μεσημέρι και της Ελληνικής Αστυνομίας, το απόγευμα και τη μεγάλη δύναμη που βρέθηκε για άλλη μια μέρα στο έδαφος, δυστυχώς δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου.

Οι έρευνες χθες επικεντρώθηκαν στις περιοχές Πετρόλακκα και Νεροσπηλιά, που βρίσκονται στην Όθρυ, κοντά στους Κοκκωτούς και σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επεκταθούν σε ακόμη μεγαλύτερη ακτίνα.

Από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου έγιναν έρευνες στο βουνό από 16 πυροσβέστες διαφόρων υπηρεσιών της Μαγνησίας, επτά άτομα της ΕΜΑΚ με σκύλο, αστυνομικούς, εθελοντές και κατοίκους της Βρύναινας, που όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον κτηνοτρόφο.

Ο 75χρονος είχε πάει το Σάββατο στην περιοχή “Μεγάλος Λάκκος” της Όθρυος σε υψόμετρο 1500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του, είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο γιος του ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας ότι ο 75χρονος αγνοείται στα ορεινά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.