Την ανακομιδή και μετακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, τιμά η Εκκλησία στις 20 Μαΐου. Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού, όπου κατά την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα 19 Μαΐου και ώρα 18.30, θα κομιστεί Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης Παν. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, το οποίο και θα υποδεχθεί ο επίσημα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος. Στη συνέχεια θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων όπου θα συμμετάσχουν: ο Σύλλογος Ποντίων Ευξεινούπολης-Αλμυρού «Δαυίδ Μέγας Κομνηνός» και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού» υπό τη διεύθυνση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή.
Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως θα συνεχιστεί ως εξής:
Τρίτη 20 Μαΐου 2025
– 7.00 – 10.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιωαννικίου Βαρβαρέλη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο επί τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.
– 12.00 μ. Ιερά Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.
– 18.00 Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.
Τετάρτη 21 Μαΐου 2025
– 7.00 – 9.15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.
– 11.00 π.μ. Δέηση και αναχώρηση Λειψάνου Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























