Αλμυρός: Δηλητηρίασε αδέσποτο με φόλα, γιατί τον ενοχλούσε…

Ελεύθερος με όρους 56χρονος και με εγγύηση 3000 €

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή ένας 56χρονος αγρότης από τον Αλμυρό, που κατηγορείται για κακοποίηση (φόνο) ζώου σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι θανάτωσε με δηλητήριο το αδέσποτο σκυλί, γιατί τον ενοχλούσε και κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Αλμυρό, ενώ φέρεται να μετάνιωσε για την πράξη του.
Τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη του, με όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 3000 €.
Ο 56χρονος αγρότης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής διότι οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός οικισμού Αλμυρού, φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, προέβη στη ρίψη αντικειμένου περιτυλιγμένο με χαρτοπετσέτα, το οποίο αφού έφαγε μη δεσποζόμενος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο και με την πάροδο είκοσι περίπου λεπτών της ώρας, θανατώθηκε και όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.
Η ταυτοποίηση του δράστη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, επιτεύχθηκαν κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής, το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο και κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 € από την Αστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.