Αλμυρός: Να μην εξαιρεθούν περιοχές από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Εξαιρούνται από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης οι της Σούρπης, Πλατάνου, Αγίας Τριάδας, Δρυμώνος και ο Δήμος Αλμυρού καλεί τους βουλευτές και τους φορείς να άρουν την αδικία για τους αγρότες.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, με επιστολή που απέστειλε στις 17 Μαρτίου 2017, ο Δήμος απευθύνθηκε προς τους αρμόδιους υπουργούς, τους νουλευτές Μαγνησίας και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη μη ένταξη ορισμένων περιοχών του Δήμου Αλμυρού στο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης.

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι περιοχές της Σούρπης, Πλατάνου, Αγίας Τριάδας, Δρυμώνος κλπ., εξαιρούνται από τη δυνατότητα ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, αν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου, όχι μόνο διοικητικά αλλά και γεωγραφικά, με χαρακτηριστικά όμοια με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου που δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Εξαίρεση αυτών των περιοχών θα συνιστά μεγάλη αδικία για τους αγρότες αλλά και θα αποδυναμώσει τα περιβαλλοντολογικά οφέλη για όλο το Δήμο, καθώς πλέον θα συνιστά αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος της νιτρορύπανσης και δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», επισημαίνει ο Δήμος Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.