Αλμυρός: Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Δεσποτόπουλο είπαν οικογένεια και πυροσβέστες

Φωτογραφία Αρχείου
Παρουσία ανώτατων αξιωματικών και μπάντας η νεκρώσιμος ακολουθία

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το απόγευμα, στον Πλάτανο Αλμυρού, οικογένεια, το χωριό, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του 40χρονου Γεώργιου Δεσποτόπουλου, που τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, σε κλίμα συγκίνησης. Ήταν ο επίλογος της τραγωδίας που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 40χρονος πυροσβέστης έπεσε νεκρός την ώρα του καθήκοντος, προδομένος από την καρδιά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πλατάνου, όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής του επιχειρήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, εκ μέρους του Αρχηγείου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπαλτσής, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου πύραρχος Γιώργος Βλόντζος και ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, πυραγός Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που ήρθε από την Αθήνα, συνδικαλιστές πυροσβέστες του Ν. Μαγνησίας, πυροσβέστες του Κλιμακίου Δρυμώνα που υπηρετούσαν με τον εκλιπόντα και συνάδελφοί του που τον γνώριζαν.

Τιμές στη σορό του άτυχου Γεώργιου Δεσποτόπουλου, απέδωσε η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος που ταξίδεψε από την Αθήνα στον Πλάτανο Αλμυρού, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα του Κωνσταντίνα, ο αδελφός του Ιωάννης και η νύφη του Άννα.

Σωριάστηκε εν ώρα υπηρεσίας
Σημειώνεται ότι ο πυροσβέστης βρισκόταν στον Αλμυρό το μεσημέρι της Τετάρτης όταν, ενώ γινόταν παύση οδοστρώματος, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, ενώ πέφτοντας χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η ιατροδικαστική εξέταση – αν και δεν ενημερώθηκε εγγράφως η Αστυνομία που έκανε την παραγγελία – καταλήγει στο ότι ο θάνατος του άτυχου 40χρονου οφείλεται καρδιακό επεισόδιο και δεν αποδίδεται στο χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, που προκλήθηκε όταν κατέρρευσε.

Μεσίστιες οι σημαίες
Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης Δεσποτόπουλου Γεώργιου του Κωνσταντίνου, ετών 40, ο οποίος απεβίωσε τις μεσημεριανές ώρες της 23ης Σεπτεμβρίου 2020, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο εκλιπών γεννήθηκε το 1980, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εποχικός Πυροσβέστης και έλαβε την ιδιότητα του Π.Π.Υ. τον Μάιο του 2020. Ήταν άγαμος και υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, της Π.Υ. Βόλου.
«Σήμερα, ημέρα ταφής του θανόντος, οι σημαίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες (από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου), ως ένδειξη πένθους», ανέφερε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.