Δράσεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου αποτελεί το πιο δυσπρόσιτο σχολείο του Ν. Μαγνησίας και παρόλα τα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί αυτής της σχολικής μονάδας, το ενδιαφέρον τους εξακολουθεί να παραμένει αμείωτο για την υλοποίηση με επιτυχή και αποτελεσματικό τρόπο του διδακτικού τους έργου αλλά και της υλοποίησης καινοτόμων δράσεων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές/τριες για την ανάπτυξη των γνωστικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν από κοινού σε δράσεις, που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία και συμβάλλουν στη διάχυση των αποτελεσμάτων τους στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα skiathoslife.gr με το οι μαθητές της Β’ Λυκείου συμμετείχαν σε οργάνωση της στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι μαθητές/τριες επέλεξαν να μετατραπούν σε δημοσιογράφους και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και τις ενστάσεις τους αλλά και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοσιογραφίας, η οποία προσεγγίζεται ως τέταρτη εξουσία.

Επίσης υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημαντικές Αποφάσεις» για μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και των τάξεων Α και Β Λυκείου, που είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, που αφορούν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, της εκμάθησης των πρακτικών καθορισμού στόχων αλλά και του τρόπου, με τον οποίο οι μαθητές μπορούν να βρουν νόημα στην εργασία.

Τέλος, οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου επέλεξαν να συμμετέχουν στο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «8α YouSmile Awards» και θέμα «Πράξεις και πρωτοβουλίες μαθητών (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες». Στο πλαίσιο του διαγωνισμού σχηματίζοντας με τα σώματά τους στο προαύλιο του σχολείου το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», στέλνοντας το δικό του μήνυμα και αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους απέναντι σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και κακοποίησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.