Θετική η γνωμοδότηση για την ΜΠΕ του λιμανιού Πατητηρίου Αλοννήσου

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Ε. Μαγνησίας

Θετικά γνωμοδοτεί επί της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Πατητηρίου (Π.Ε.Α.Λ. Πατητηρίου Αλοννήσου), του Δήμου Αλοννήσου, στην Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας» το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Η γνωμοδότηση, απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (Γενική Διεύθυνση Χωροταξ. & Περιβαλλ. Πολιτικής, Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού) και θέτει όρο να ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις, αξιολογήσεις και προτάσεις αντιμετώπισης δυνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, που αναφέρονται στην υποβληθείσα Μ.Π.Ε., καθώς και στην Ενότητα «4.Β.-Εκτίμηση-Αξιολόγηση & Αντιμετώπιση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» της γνωμοδότησης.
Σύμφωνα με την ΜΠΕ, η εφαρμογή του Master Plan του Λιμένα Πατητηρίου, δεν αναμένεται να επιφέρει καμία επίπτωση στα κλιματολογικά και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης. Βέβαια, με την περάτωση του έργου θα υπάρξουν σοβαρές αλλοιώσεις στα μορφολογικά και τοπιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης, μεγάλο τμήμα των οποίων όμως θα περιοριστούν στη φάση κατασκευής των έργων.
Κατά τη λειτουργία, η διαμόρφωση του εν λόγω έργου με σωστές προδιαγραφές, εναρμονισμένο με το περιβάλλον που θα τακτοποιήσει την άναρχη υφιστάμενη δομή της περιοχής, θα βελτιώσει γενικότερα την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.